Gahr Støre vil forhandle med Taliban

Hans Rustad

Utenriksminister Jonas Gahr Støre vil ha forhandlinger med Taliban. Han mener det går an å skille ulike elementer av Taliban fra hverandre, og at afghanerne må forhandle og finne en løsning på sin måte.

Flere av uttalelsene hadde en merkelig vri, som NRK selv formulerer det: «Det er ikke gått to uker siden hotellangrepet i Kabul, men nå ønsker Støre forhandlinger med Taliban.»

Gahr Støre sier feks.

– Jeg tror vi her hjemme bruker Taliban som sekkebegrep på alt som er leit, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Gahr Støre betonet at det er kriminelle og Al Qaida-elementer. På den annen side er det politiske og sosiale elementer. Selv de som bedriver terror mener Gahr Støre man må forhandle med.

– Så du støtter forhandlinger?

– Ja, jeg gjør det. Men det må være på afghansk vis. Og det er klart at forhandlinger med folk som begår alvorlige volds- og terrorhandlinger, er krevende, sier Støre til NRK.

Gahr Støre var nær ved å bli drept i et selvmordsangrep mot Hotel Serena i Kabul for snart to uker siden.

Støre vil forhandle med Taliban

vi håper å komme med mer stoff senere på dagen
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.