serena.hotel.jpg

Talibans angrep var dristig. Midt i Kabul, like i nærheten av presidentpalasset og departementer, på et hotell omgitt av kontrollposter, og såkalte blast-walls. Det er ikke gjennomført noe tilsvarende siden Taliban ble styrtet i 2001, skriver byråene. Ingen andre prominente utenlandske gjester var på hotellet, ut fra den oversikten man foreløpig har. Hvis alle disse opplysningene stemmer, tyder mye på at utenriksminister Jonas Gahr Støre var målet for bombeaksjonen. Taliban ville drepe Norges utenriksminister.

Det hadde vært ønskelig om statsminister Jens Stoltenberg hadde vært proaktiv og anklaget Taliban for dette, i stedet for å si at «angrep på sivile er uakseptabelt». Dette er Talibans sanne ansikt, og Norge deltar i en krig mot Taliban. Det er faktum, men det sitter langt inne å erkjenne at noen står våre sivile politiske ledere etter livet.

Four killed in attack on Afghan hotel: interior ministry