Utenriksminister Jonas Gahr Støre har en uoppslitelig energi, og stiller til en halv times samtale med Wiggo Johansen i NRK TV for å snakke om Afghanistan og attentatet. Men hvorfor måtte han si at det ikke var sikkert at Taliban sto bak?

Det virket uærlig. Som om Gahr Støre duperte Johansen og ville blokkere alle spørsmål i den retning. Men hvem bryter seg ellers inn med selvmordsbombere på Kabuls eneste luksushotell for å drepe utlendinger?

FNs generalsekretær Ban Ki-moon var ute bare minutter etter attentatet og sa Gahr Støre var målet. Det forvirret både regjeringen og norske medier. Nå går utenriksministeren til motsatt ytterlighet, og sier det ikke er sikkert det var Taliban, uten å begrunne det nærmere. Det ville i så fall vært sensasjonelt. Noen ganger spiller Gahr Støre duxen som kan tillate seg nesten hva som helst. Han burde arresteres og bli bedt om å begrunne sine påstander.