Brukeren Meri på Twitter (som nu skal kalles X) forklarer i en tweet hvorfor hun som selv er flyktning, forbeholder seg retten til å kritisere migrasjonspolitikken.

Integrering fratar migrantene deres kultur

– Jeg kom til Nederland som flyktning og bodde i flere år på asylmottak blant ikke-vestlige asylsøkere. Fra jeg var ti til 26 år gammel bodde jeg i nabolag med hovedsakelig muslimske migranter. Der opplevde jeg forakt for nederlendere og en identitetsforståelse som hindret integrering. 

Innvandrerne mente at nederlenderne skulle akseptere at de kommer fra en annen kultur – og den ønsker de ikke å gi slipp på gjennom integrering.

Meri skriver dette som et svar til professor i migrasjonshistorie ved Universiteit Leiden i Amsterdam, Leo Lucassen, som i en tweet undrer seg over at så mange høyreorienterte politikere selv har innvandrerbakgrunn eller innvandret ektefelle.

Gir ikke slipp på hjemlandets mentalitet

– Hvorfor skal jeg som flyktning ikke ha lov til å kritisere migranter som i stort antall nekter å la seg integrere, som er kommet hit uten å ville gi slipp på hjemlandets mentalitet og som attpåtil stempler Nederland som rasistisk?

Jeg er kritisk nettopp fordi jeg kom som flyktning og jeg synes det er svært dårlig folkeskikk å kreve at andre skal tilpasse seg meg når jeg er den besøkende som kommer til deres land.

Migrantene i mitt nabolag og på min skole brukte på samme måte som deg, en bisarr retorikk, nemlig å fordømme og skamme meg og andre velintegrerte migranter ut og kalle oss «ostehoder». «Vil du virkelig høre til blant kafirene?» ble jeg spurt.

Jeg har fått et fint liv takket være min «ostehode»-mentalitet. 

Mange av mine gamle klassekamerater og venner er tredjegenerasjons innvandrere. Jeg merker at de i økende grad hater Nederland og beskylder samfunnet for rasisme. De klager over at de ikke bor godt nok og ikke har høye stillinger. Men i virkeligheten er de fleste av disse menneskene i beste fall middelmådige. Litt selvrefleksjon og kritikk ville gøre dem mer gavn enn skade.

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.