Kinesisk politi reddet 1000 katter fra å bli slaktet og solgt som svine- og fårekjøtt. 

Etter å ha mottatt et tips fra dyrevernsaktivister skal kinesisk politi ha stoppet en lastebil med rundt 1000 katter i Zhangjiagang, øst i Kina, tidligere denne måneden, skriver CNN.

Lastebilen ble brukt til å plukke opp og transportere fangede katter til en slakter der de mest sannsynlig vil bli slaktet og sendt til Sør-Kina, hvor de vil bli solgt som svine- eller fårekjøttgrillspyd og -pølser.

– Noen folk vil gjøre hva som helst bare det er lønnsomt, sier Gong Jian.

Han var en av aktivistene som oppdaget lastebilen med trekasser med katter i. Aktivistene skal ha overvåket lastebilen i flere dager og meldte ifra til politiet da de igjen oppdaget katter på lasteplanet.

Gong Jian forteller at prisen på kattekjøtt er 4,5 yuan per pund, mens prisen for fårekjøtt ligger på 30 yuan per pund.

Dermed er det noen motbydelige mennesker som ikke eier skrupler, og som ser sitt snitt til å tjene penger på dette ved å selge katter under merkelappen fårekjøtt.

En annen aktivist som var med på å stoppe lastebilen, Han Jiali, sier at det ikke er første gang hun er med på lignende hendelser.

De 1000 kattene som denne gangen ble reddet, skal ha blitt fraktet til et hjelpesenter for dyr.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.