Britiske Daily Mail skriver at dyremarkedene i Kina nå er åpnet igjen. Foto: Skjermdump YouTube.

Skrekkslagne hunder og katter sitter tett i tett i rustne bur. Flaggermus og skorpioner tilbys igjen for salg som tradisjonell medisin. Kaniner og ender slaktes og flås, side om side på et steingulv dekket av blod, skitt og dyrerester. Kina gjenåpner dyremarkedene.

Kina feiret sin ‘seier’ over koronaviruset ved å gjenåpne kjøttmarkeder av den typen som startet pandemien for over tre måneder siden, uten noe tydelig forsøk på å heve hygienestandarden for å forhindre et fremtidig utbrudd tilsvarende koronautbruddet, skriver britiske Daily Mail.

 

På dyremarkedene selges alle typer dyr, både som mat og som alternativ medisin. Foto: Skjermdump YouTube.

Pandemien som begynte i Wuhan, tvang hele verden til å innføre omfattende restriksjoner for å hindre videre smitte av koronaviruset. Men allerede sist lørdag, så en Mail on Sunday-korrespondent tusenvis av kunder som strømmet til et enormt innendørsmarked i Guilin, sørvest i Kina. Markedene kalles «wet markets» fordi gulvene er våte av blod, urin, dyrerester og ekskrementer.

Avisen publiserer bilder av hunder og katter i bur i byen Guilin, omtrent 40 mil nord for Yulin, i Guangxi.

– Alle her tror utbruddet er over og sier at det ikke er noe å bekymre seg for. Det er et utenlandsk problem nå, slik de ser det, sier Mail on Sundays korrespondent i Kina.

Hunder sitter tettpakket i skitne bur på en varebil utenfor et kinesisk dyremarked. Foto: Skjermdump YouTube.

– Markedene har gått tilbake til å bli administrert på nøyaktig samme måte som før koronaviruset, den eneste forskjellen er at sikkerhetsvakter prøver å stoppe de som prøver å ta bilder, noe som ikke ville skjedd før, sier den britiske korrespondenten.

 

Will they ever learn? Chinese markets are still selling bats and slaughtering rabbits on blood-soaked floors as Beijing celebrates ‘victory’ over the coronavirusKjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.