Sylvi Listhaug er klar for å bli statsminister i 2025.

I et intervju med Dagsavisen forteller FrPs leder om sine tanker rundt partiets fremgang, og sier at hun mener det er naturlig at det største partiet på ikke-sosialistisk side skal ha statsministeren.

– Jeg tror nok at en del velgere i likhet med meg synes at Høyre og Ap er blitt veldig like på mange politiske områder, og at de ønsker en politikk som er tydeligere blå, sier Listhaug til avisen som en av forklaringene på fremgangen.

Videre mener hun at det faktum at folk sliter med å betale regningene sine, samtidig med at staten er søkkrik og tjener mer penger enn noen gang før på olje, gass, fisk og strøm, samt kriminalitetsutviklingen, er viktige faktorer til partiets vekst.

– Jeg ble hånet og ledd ut da jeg advarte mot svenske tilstander. Som i valgkampen i 2017, da jeg var i Sverige. Nå er det vel ingen som ikke snakker om det og er bekymret for det samme. Vi blir ledd av, men så ser andre at det vi sa, var riktig. Jeg tror folk ser at det sikkert ikke er så dumt å høre på FrP, for vi får ofte rett. Det samme med innvandringspolitikken: Nå skal Storbritannia sende asylsøkere til Rwanda. Det er 15 år siden vi foreslo dette første gang, sier Listhaug.

Listhaug gjenvalgt uten motkandidat: Stående applaus

FrP-lederen sier at partiet vil gå til valg med Høyre som sin partner i et regjeringssamarbeid, men åpner for KrF og Venstre for å få til dette.

– Vi har et landsstyrevedtak på at målet vårt er Høyre og FrP, og så kan vi forhandle med andre partier for å få dette til. Men det er Høyre og FrP som er hovedalternativet, sier Listhaug.

Hun vil ikke snakke om Oslo FrP og det som skjer der, annet enn at hun ikke likte betegnelsen lokalpartiet fikk som «et nasjonalkonservativt fyrtårn».

– Nei, og jeg tenker at nå er det viktigst å se fremover. Det som har skjedd i Oslo, har skjedd. Nå er jo målet og jobben vår å løfte Oslo fremover, slik at vi kan løfte hele valgresultatet i 2025. Oslo er en stor by med mye folk, og vil ha ganske stor innvirkning på det totale resultatet som vi får på landsbasis, sier Listhaug.

Til slutt kan Sylvi Listhaug fortelle at hun er lut lei av Støre og hans regjering, noe hun tror de fleste er, og at hun mer enn gjerne påtar seg statsministerrollen.

– Det er ingen som bør gå inn i politikken uten å være klar til å påta seg de oppgaver vervet kan medføre. FrPs mål er å bytte ut dagens regjering med en Høyre/FrP-regjering. Vi mener det er naturlig at det største partiet på ikke-sosialistisk side skal ha statsministeren.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.