FrPs oppslutning er nesten doblet siden Sylvi Listhaug tok over som partileder i 2021, og partiet fortsetter å vokse på målingene.

Erna Solbergs parti er fortsatt størst, men har falt på målingene de siste månedene, skriver Klassekampen.

– Det er vårt utgangspunkt. Vår regjeringsstrategi er, punkt én: Støre-regjeringen skal bort. Punkt to: En regjering med FrP og Høyre er vårt utgangspunkt, men vi kan snakke med andre partier for å få til det. Og punkt tre: Det største partiet skal få statsministeren, mener FrP-lederen.

Listhaug mener veksten til partiet kommer av at stadig flere innser at FrP utgjør det eneste virkelige alternativet i norsk politikk.

– Høyre og Ap har blitt veldig like hverandre. Du ser det særlig i klimapolitikken, der målet er å øke avgifter som gjør livet vanskeligere for folk. Det glir mot MDG-politikk, som vi i FrP alltid har vært allergiske mot. Det har også Høyre vært, men nå begynner de å nærme seg det selv, sier hun.

Listhaug sier hun «ble paff» da hun leste Høyres alternative statsbudsjett.

– De foreslår melke­kartongavgift, øke drivstoffavgiftene, øke CO2-avgifta. Høyre er ikke til å kjenne igjen. Det tror jeg også velgerne ser. Folk forstår ikke hvorfor vi skal bruke milliarder av kroner på symbolske tiltak som flytter og ikke kutter utslipp, og på prestisjeprosjekter, når vi ikke klarer å løse grunnleggende oppgaver som å bygge veier og gi folk helsehjelp. Et sterkt FrP er avgjørende for å dra Høyre i riktig retning, avslutter Listhaug.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.