Massive hetebølger rammer folk over hele kloden.

Det mener WMO (World Meteorological Organization) som viser til et kart hvor 11 byer i verden hadde over 40 grader i forrige uke.

Illustrasjon: WMO

World Meteorological Organization (WMO) melder at det i flere uker er blitt registrert varmerekorder over hele kloden. Sør-Europa, Nord-Afrika, Kina og USA rammes av temperaturer over 40 grader i lengre perioder, skriver Klassekampen.

– Verden må forberede seg på mer intense hetebølger, uttalte John Nairn, en fagperson ved WMO, under en pressekonferanse i Genève i forrige uke.

I fjor ga Harvard University ut en studie hvor forskerne advarer om at land som USA, Kina, og Japan, i tillegg til Nord-Afrika og sørlige deler av Europa, vil oppleve «farlig varme», som defineres som temperaturer over 39,4 grader.

Ifølge studien vil antall dager i året med slik farlig varme bli mer enn doblet. Studien advarer om at tropiske strøk kan få dobbelt så mange dager med «ekstrem, farlig varme» med temperaturer på 51 grader. Det kan «presse grensene for menneskers overlevelse».

Klimaforskeren og tidligere strategidirektør ved Cicero Senter for klimaforskning Knut H. Alfsen gir USAs tidligere president Donald Trump skylden for at klimaet nå er så varmt mellom Kina og USA, mens klimanettstedet Climate Home News gir Norge skylden for å ha bidratt mest til global oppvarming.

– Hvordan kan de som har forurenset mest, og tatt opp en urettferdig del av karbonrommet, forvente at det fattige globale sør må stoppe produksjon av fossilt brensel mens de selv utvider produksjonen og utsetter kutt? kommenterte den sørafrikanske klimaaktivisten Bobby Peek til Climate Home News om Norges oljepolitikk.

Alt fordi 11 av over 10.000 byer i verden har over 40 graders varme i juli måned.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.