Vindturbiner nær byen Trier i Tyskland.  Foto: Harald Tittel/dpa via AP

Regjeringen i Tyskland vil bruke 200 milliarder euro på klimaendringene frem til 2026. Det til tross for enorme energiutfordringer, nysatsing på forsvaret og galopperende kostnader knyttet til innvandring.

NTB forteller at finansminister Christian Lindner og næringsminister Robert Habeck er blitt enige om summen i forhandlinger om statsbudsjettet for 2022 og planene for de neste årene.

Pengene oppgis å skulle brukes til å kutte CO2-utslipp fra industrien, satse på hydrogen som drivstoff, bygge ladestasjoner til elbiler og flere andre tiltak. Summen tilsvarer over 1900 milliarder kroner.

Habeck tilhører det ikke spesielt virkelighetsorienterte partiet De grønne og er godt fornøyd med at det nå er enighet om å bruke mer penger på det såkalte grønne skiftet.

Det oppgis ikke hva vanlige tyske skattebetaler sier til at det skal brennes av slike summer på å realisere klimaaktivisters fantasier, mens andre og langt mer reelle oppgaver står i kø.

Ikke minst synes energiprisene å være ute av kontroll, grunnet manglende produksjonskapasitet i forhold til behovet. Det en situasjonen som bare ventes å forverres i kjølvannet av Ukraina-krisen.

Tyske myndigheter har også innsett at man i dagens spente situasjon i Europa må bruke betydelige summer på å ruste opp landets nedskalerte forsvar.

Dessuten vil det allerede overbelastede tyske innvandringsbudsjettet ha store problemer med å møte den enorme strømmen av flyktninger som er på vei fra det krigsherjede Ukraina.

Det er neppe de opphaussede klimaendringene som er trusselen. Det er den påståtte løsningen, nemlig det såkalte grønne skiftet, som er i ferd med å ødelegge både Tyskland og en rekke andre vestlige land.

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.