Tyskland og andre EU-land har lagt ned det meste av både kullkraftverk, som vist her, og kjernekraftverk. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB

Han ber om at dette skjer ved gjennom vekst i fornybar energi. Kampen mot klimaendringene går nå hånd i hånd med geopolitikken, sa han til de folkevalgte i franske Strasbourg, ifølge NTB-DPA.

Det er uklart hvilke såkalte fornybare energikilder han mener skal erstatte de store gassmengdene spesielt Tyskland per i dag importerer fra Russland.

Det tyske vindmølleprosjektet har vist seg ute av stand til å levere mer enn marginale mengder, og har dessuten stor grad av ustabilitet knyttet til vær og vind. Dette kan det leses mer om her:

Total vindkraft-kollaps i Tyskland og EU

 

Skal EU-land gjøre seg uavhengige av energiimporten fra Russland, har man på kort sikt i realiteten kun en eneste mulighet: Gjenoppta driften av kjernekraftverk og kullkraftverk. Alt annet er rene utopier.

NTB-DPA opplyser at den betydelige summen EU-landene har brukt i ukene etter at Russland invaderte Ukraina, tilsvarer drøyt 330 milliarder norske kroner.

Dette kolossale beløpet demonstrerer også hvilken rolle energihandelen med EU spiller for Russlands økonomi, og dermed evnen til å finansiere et svært kostbart prosjekt som krigføringen i Ukraina.

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.