Tysklands kansler Olaf Scholz. Foto: AP Photo/Markus Schreiber

Det er fortsatt Tysklands mål å fase ut atomkraft, tross usikkerheten i energimarkedet som følge av krigen i Ukraina, sier statsminister Olaf Scholz. Enkelte tar åpenbart aldri realitetene innover seg.

NTB-AFP skriver at Tyskland stengte halvparten av sine seks atomkraftverk i desember. Det utgjorde en viktig del av energiforsyningen i dette landet med over 80 millioner innbyggere.

De tre gjenværende skal etter planen stenges innen utgangen av året. Samtidig er landet en stor importør av russisk gass.

Opposisjonspartier har sett skriften på veggen, og forstår at dette kan bære helt galt av sted for landet. Et så sterkt industrialisert land kan rett og slett ikke klare seg særlig lenge uten en stabil tilgang på energi, og et sted må den komme fra.

Opposisjonen har derfor bedt om at atomkraftverkene ikke stenges riktig ennå, men det vil ikke statsministeren gå med på.

Scholz sier beslutningen om nedleggelse er tatt og blir stående. Han står altså på sitt, selv om verden har endret seg dramatisk.

– Vi vet at det heller ikke er smart å bygge nye atomkraftverk, sier Scholz og viser til at det vil bli dyrt og ta mange år. Han peker også på at man da må importere brenselsstaver fra Russland.

– Det er derfor alle partiene i regjeringen setter sin lit til den massive utbyggingen av fornybar energi, sier Scholz.

Tyskland har allerede vært igjennom en omfattende utbygging av vindmøller, hvilket viste seg å være både ineffektivt og enormt kostbart.  Les mer om dette her: 

Total vindkraft-kollaps i Tyskland og EU

 

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Nok en nyhet fra Document forlag:

 

Fikk du ikke med deg denne? Bestill nå!

Kjøp Kents bok her!

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.