Tysklands overgang fra fossilt brensel og atomenergi til fornybar energi, er mislykket, sier ministerpresident Michael Kretschmer i delstaten Sachsen. Han krever at landet revurderer oppgivelsen av atomkraft for å avverge katastrofe.

Tyskland har i lang tid holdt fast på at de skulle være i stand til å stenge ned sine atomkraftverk, til tross for at det ville gjøre dem absolutt avhengig av russisk gass.

Denne politikken møter motstand. Sachsens ministerpresident Michael Kretschmer stempler det grønne skifte som en fiasko ettersom landet står overfor mulig gassmangel og strømbrudd til vinteren. Han krever ifølge tyske Handelsblatt, at landets gjenværende atomkraftverk skal holdes gående:

– Det grønne skifte med gass som basis, er mislykket. 

Handelsblatt bemerket at selv sist vinter, før den nuværende gasskrisen, slet landet med å levere tilstrekkelig grønn energi.

– Så lenge den føderale regjeringen ikke har et holdbart konsept for energiomstillingen, må atomkraftverkene fortsette å kjøre.

Kretschmer beskrev regjeringens beslutning om å fyre opp kullkraftverk parallelt med at de har bestemt å stenge de gjenværende atomkraftverkene innen januar 2023, som vanvidd.

Føderale myndigheter har angivelig gitt grønt lys for igjen å koble Mehrum kullkraftverk til strømnettet for å frigjøre gass til oppvarming av boliger.

Publikasjonen Politico hevdet i forrige uke at hele Europa vil oppleve energimangel som et resultat av cocktailen øket etterspørsel og sanksjoner mot Russland. Det vil ifølge Politico, være mest skadelig for Polen og Tyskland.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.