Atomkraftverk i  Doel, Belgia. Illustrajonsfoto: AP Photo/Virginia Mayo, File

I en situasjon med økende energimangel og høye kraftpriser, har tyske myndigheter funnet ut at tiden er inne for å stenge ytterligere tre atomkraftverk.

NTB melder om saken, og beretter at det er tre av landets siste seks gjenværende anlegg som nå skal stenges.

Det gjør de som en del av planen om å gå bort fra atomkraft og heller satse på fornybar energi, i Tyskland vil det i praksis si vindturbiner.

De tre siste atomkraftverkene skal etter planen stenges i slutten av 2022, ifølge Reuters.

Ulykken ved atomkraftverket i Fukushima i 2011 har bidratt til å styrke Tysklands planer om å fase ut atomkraft. Internt i EU står landet i spissen for blokken som overhodet ikke ønsker å regne atomkraft som «grønn».

Mange vil mene at dette er et hysteridrevet og lite velfundert standpunkt, i og med at internasjonal statistikk viser at atomkraft faktisk er blant de sikreste energikildene som finnes.

Tyskerne er samtidig i full gang med å legge ned det de har av kullkraftverk.

Siden den tyske produksjonen av fornybar energi er svært beskjeden i forhold til landets energibehov, blir man  avhengig av kraftimport. Her kommer Norge inn i bildet, som «Europas batteri«, som norske politikere og medier har ivret for.

Med økende energietterspørsel i et marked med dalende produksjon, vil allerede høye priser skyte ytterligere til værs over hele Europa, ikke minst i Norge.

Det er dette som kalles «grønt skifte», det vil si at man legger ned eksisterende kraftverk, i håp om at det en dag skal la seg gjøre å erstatte bortfallet av fossil energi og kjernekraft med fornybare alternativer.

Enkelte mener det er klok politikk.

Ikke bare Tyskland, les også:

Fire franske atomreaktorer tatt ut av EUs kraftforsyning

em>Støtt oss, gi bort et abonnement:

Bestill høstens suksessbok:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.