Tysklands rikskansler Olaf Scholz. Foto: AP Photo/Themba Hadebe

Dersom Russland slutter å levere gass til Tyskland, er den tyske regjeringen klare til å gjenåpne landets kullkraftverk. Det vil være et tilbakeslag for planen om såkalt grønt skifte.

NTB-DPA melder at det tyske næringsdepartementet sier at landet kan stå overfor en akutt kraftmangel hvis Russland slutter å levere gass.

I et slikt møte med med verdens realiteter er den tyske regjeringen klar til å sette visjonen om det såkalte grønne skiftet på vent, på ubestemt tid:

Til tross for at planen om å kutte ut kullkraft helt innen 2030 består, skal landets kullkraftverk være klare til å erstatte gasskraft på kort varsel, skriver NTB-DPA.

Utkast til lovregulering av kull som erstatningskraft, gjøres nå klar og skal på høring til øvrige departementer.

I fjor sto gass for 15 prosent av kraftproduksjonen i Tyskland, men antas å utgjøre en mindre andel nå. Gass utgjør rundt halvparten av Tysklands import av fossilt brensel.

Tyskland har også stengt ned det meste av sin sine atomkraftverk, det skal ikke være snakk om å gjenåpne dem.

Statsminister Olaf Scholz, som er på besøk i Sør-Afrika, sier Tyskland jobber for å begrense økningen i drivstoffprisene som følge av krigen i Ukraina.

– Vi er i samtaler med alle land som produserer olje og gass, og vi forsøker å overbevise dem om å øke kapasiteten for å bistå markedet, uttaler han til TV-stasjonen Deutsche Welle.

Scholz sier subsidier alene ikke kan løse problemet med økende priser. Man er nødt til å øke tilgangen på de aktuelle råvarene.

Les mer om energifarsen i Europa: 

Dårlig nytt for norske strømkunder: Tyskland stenger tre atomkraftverk

 

 

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Bestill boknyheten:

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Velkommen til nytt lesermøte!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.