Tysklands næringsminister Robert Habeck. Foto: AP Photo/Markus Schreiber

Tyskland har innsett at ideen om å basere seg på en kombinasjon av russisk gass og egen, grønn energi er en illusjon. Nå åpnes nye terminaler for mottak av flytende naturgass fra andre land.

NTB-DPA skriver at Tysklands første to flytende terminaler for mottak av flytende naturgass settes i drift mot slutten av året. Dette opplyses av landets næringsminister Robert Habeck.

LNG-terminalene tas i bruk som ledd i arbeidet med å redusere Tysklands avhengighet av russiske energikilder, inkludert gass.

Dette arbeidet ble igangsatt etter at tyske myndigheter innså hvilken utsatt og vanskelig energisituasjon de har satt sitt eget land i.

Både atomkraftverk og kullkraft er nedlagt, som et ledd i det såkalte grønne skiftet politikere har snakket varmt om. Men det viser seg altså at det kreves helt andre løsninger enn de «grønne» for å berge landet fra total energikollaps.

Tyske myndigheter har nå eiet inn fire flytende LNG-terminaler. To av dem er klare i år og settes i drift i Wilhelmshaven og Brunsbüttel mot slutten av året eller begynnelsen av neste år, sier Habeck til Welt am Sonntag.

Russland har allerede redusert forsyningen av gass til Tyskland gjennom rørledninger mens tyske myndigheter aktivt  søker andre energikilder. Mange vil mene at det er en temmelig desperat leting.

Mens gassen hittil er kommet i rørledninger både fra Russland og Norge, må Tyskland nå få tak i flytende gass for å erstatte den russiske. LNG kommer på skip, blant annet fra USA og Midtøsten, men Tyskland mangler terminaler til å ta imot LNG.

Sjefen for Tysklands nettverksbyrå som overvåker landets energinettverk, Klaus Müller, sier til Funke-Mediengruppe at han frykter at Russland stopper gasstilgangen helt, og at det som kalles vedlikehold, kan bli et langvarig «politisk vedlikehold».

Det innrømmes temmelig åpent at landet befinner seg i en energikrise. Og det som vanlig den jevne mann og kvinne som må bære byrdene av politisk vanstyre i energisektoren:

Müller oppfordrer tyske forbrukere til å redusere bruken av energi så mye som mulig.

Les også: 

Tysklands energikrise fører til krisetiltak

Sommer er tid for å lese gode bøker:

Nyhet fra Document forlag, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.