Russland strammer inn på gassforsyningen til Tyskland som et strategisk grep for å drive opp prisene, mener Tysklands energitilsynsorgan Bundesnetzagentur.

– Russland har forsynt Tyskland og Energi med betydelig mindre gass i flere dager nå. Dette har til hensikt å gjøre oss urolig og å drive opp prisene, sier Bundsnetzagenturs leder Klaus Müller.

Dagsordenen i Tyskland er nå å bygge opp gasslagre til kommende vinter. Regjeringen jobber også med å øke tilførsel av flytende naturgass (LNG), opplyser Müller.

Ifølge en rapport fra Bundesnetzagentur er Tysklands gasslagre nå på 56,7 prosent.

Gassforsyningen i Tyskland er under press, men stabil på gjeldende tidspunkt, opplyste Bundesnetzagentur lørdag.

Russlands statlige energigigant Gazprom har kuttet tilførselen via Nord Stream 1-rørledningen med 60 prosent de siste dagene, forklart med behov for vedlikehold. Tyskland fester ikke lit til forklaringen og mener motivet er politisk.

Italia har også fått sin tilførsel av russisk gass redusert. Gazprom lyver, hevder Italias statsminister Mario Draghi, som mener Russland bruker gass politisk. Italias regjering planlegger et hastemøte i uken som kommer for å diskutere situasjonen.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.