Tyskland har kuttet nesten all gassimport fra Russland og dekker nå nesten hele behovet fra land som Norge, Nederland og Belgia.

Mellom 2017 og februar 2022, da Russland invaderte Ukraina, importerte Tyskland i gjennomsnitt 77 terawattimer med naturgass i måneden, viser statistikk fra Bundesnetzagentur (BNetzA). Russland var den klart største leverandøren.

Fra september 2022 til slutten av januar importerte Tyskland 72,7 terawattimer gass fra andre enn Russland.

Mens Tyskland fra 2017 til februar 2022 i gjennomsnitt importerte 26 terawattimer gass i måneden fra Norge, var dette fra september 2022 til og med januar steget til 41 terawattimer, viser statistikken.

Importen fra Nederland steg fra 2 til 25 terawattimer, mens den fra Belgia steg fra rundt 2 til rundt 23 terawattimer i samme periode.

Tyskland importerte i tillegg rundt 4 terawattimer flytende naturgass (LNG) i januar.

Bundesnetzagentur beskriver nå Tysklands gassforsyning som stabil, til tross for at landets tidligere storleverandør Russland nesten er faset helt ut som følge av krigføringen i Ukraina.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.