Den tyske regjeringen sier at de vil redusere gassbruken i kraftproduksjonen ved å «muligens holde kullkraftverk som sikkerhetsberedskap lengre enn før anslått».

Stenging av kullverkene «kan bli suspendert inntil videre» la de til, og påpekte at de ideelt sett fortsatt ville holde seg til målet om å fase ut kullbruken innen 2030. Målet med utfasingen er å kutte Tysklands klimautslipp.

45 prosent av all gass som i dag importeres i EU, kommer fra Russland. Norge er den nest største gassleverandøren. Tyskland importerte 55 prosent av all sin gass fra Russland før landet invaderte Ukraina i slutten av februar. (NTB)

Putin sa onsdag at Russland vil fortsette å levere gass til Europa etter det som er avtalt i kontraktene med EU-landene.

Makteliten gir full gass på veien mot den nye kapitalismen

Satser på kollektivtrafikk

Samtidig varsler Tyskland en økt satsning på kollektivtrafikk. Prisene på buss og tog skal kuttes kraftig for å få tyskerne til å parkere bilen. Man håper at også dette vil redusere den tyske avhengigheten av russisk gass.

– Å ta bussen og toget har nok aldri vært billigere i Tyskland, sier partileder Ricarda Lang i De Grønne.

Ordningen går ut på at passasjerer kun betaler 9 euro per måned for 90 dager på offentlig transport.

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.