Italias statsminister Mario Draghi (til h.). Foto: AP Photo/Gregorio Borgia

Italia prøver å sikre tilstrekkelig energi til sin egen industri og befolkning. Løsningen ser ikke ut til å være «grønn energi». I stedet utvides gassavtalen med Algerie.

Også Italia får merke mangel på russisk gass, i et Europa som har gjort seg mer og mer avhengig av energiimport. Målet for italienske myndigheter er nå å kunne klare seg uten forsyninger fra Russland.

Algerie skal ifølge NTB-DPA levere ytterligere 4 milliarder kubikkmeter gass i året til Italia, i tillegg til importavtalen på 21 milliarder kubikkmeter gass som allerede er inngått.

Dette gir Algerie en helt spesiell plass i italiensk økonomi og samfunnsliv fremover:

– De siste månedene har Algerie blitt den viktigste gassleverandøren for landet vårt, sier Italias statsminister Mario Draghi.

Tidligere har landet dekket 40 prosent av sitt energibehov med russisk gass. Siden invasjonen av Ukraina har Italia arbeidet for å bli uavhengig av denne importen.

Det er lite hjelp å fra store EU-partnere som Tyskland, som nå har mer enn nok med å prøve å komme seg gjennom den energimangelen landets egne politikere har ført landet ut i.

Tyske ledere som Angela Merkel og andre har som kjent lagt ned det meste av tysk atomkraft og kullkraft, for å satse på såkalt grønn energi, såkalt Energiewende. Dette har vist seg å gi landet store problemer, og har blitt sterkt kritisert fra mange hold for å være fullkomment hodeløs politikk.

Les også: 

Tysk fysiker om å stenge atom­kraften: Dummeste beslutning siden 2. verdenskrig

God sommerlesning:

Nyhet fra Document forlag, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Ny bok fra Kjell Skartveit

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.