Kommunestyret i South Gloucestershire i det sydvestlige England har vedtatt å bøtelegge folk som fyrer med ved, skriver Gloucestershire Live.

300 pund for å holde varmen

Innbyggerne i South Gloucestershire kan om de bruker vedovner, bli ilagt bøter på opptil 300 pund i henhold til de nye reglene. Kommunestyret har godkjent innføring av bøter i distriktets røykkontrollområde, men de insisterer på at det ikke er snakk om et totalforbud mot bruk av fast brensel, ildsteder eller ovner.

– Dette er ikke et totalforbud mot bruk av brensel eller ildsteder, brennere eller ovner, men skal sikre at brensel og apparater brukes mer effektivt.

Unntak for utendørs fyring 

– Røyk fra utendørs fyring omfattes ikke av reglene for røykfrie områder. Utendørs griller, skorsteiner, pizzaovner og bål som ikke er i en bygning, utelukkes fra håndhevningstiltak, heter det fra South Gloucestershire Council.

Målet med bøteleggingen er å redusere svevestøv, eller PM2,5, i luften. Et lignende vedtak ble fattet av bystyret i Bristol i september ifjor. 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Kjøp eboken av Kent Andersen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.