Salget av Tesla-er har kollapset fullstendig. Nedgangen i registrerte Tesla-er i årets to første måneder er på 77 prosent fra i fjor.

I årets to første måneder ble det registrert 277 Tesla Model 3, Model X og Model S, sammelignet med tilsvarende periode i fjor, da det ble registrert 1205 Tesla-er.

Nedgangen er på hele 77 prosent og har vart lenge, skriver Nettavisen.

Allerede fra slutten av fjoråret falt antall registrerte Tesla-er i Norge. Fjerde kvartal 2019 var det klart svakeste de siste to årene.

Seniorrådgiver Anders Hovde i Kantar TNS viser til at konkurransen på elbilmarkedet er hardere enn noensinne.

– Det er ingen tvil om at det er en rekke nye biler som er kommet inn i markedet, som E-tron-modellene til Audi og Mercedes EQC, som er reelle alternativer til Tesla. De som er i markedet for elbiler, får stadig større valgmuligheter, sier Hovde.

Audi e-tron toppet registreringsstatistikken i Norge i februar. Hele 1171 biler ble registrert, mot 53 av Teslas bestselger Model 3.

Kommunikasjonsrådgiver Erlend Sandvold Roland i Tesla Norge bagatelliserer fallet:

– Det skyldes at vi jobber i kvartalsmessige sykluser. Det følger av når vi får bilene. Enkeltmåneder gir ikke et riktig bilde, sier Tesla-talspersonen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.