Teslas såkalte Gigafabrikk i Gruenheide nær Berlin. Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi

Tesla solgte 386.810 biler i årets tre første måneder, en nedgang på nesten 9 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor.

Tesla har lenge vært en stor suksess i bilmarkedet, ikke minst her i Norge.

Men nå går det litt mer trått for merket.

I årets tre første måneder ble det notert en salgsnedgang på nesten 9 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor.

Salgsnedgangen kom til tross for at Tesla satte ned prisene.

Analytikere på Wall Street forventet at det ville bli solgt 457.000 biler i første kvartal, og ble overrasket over salgssvikten.

NTB-AP melder om saken.

Tesla selv mener nedgangen delvis kan forklares med at de nå er i ferd med å produsere en oppdatert versjon av sin Model 3 på Fremont-fabrikken i California.

En annen forklaring som er lansert, er at Houthi-militsens angrep mot skip i Rødehavet har tvunget mange skip til å seile en stor omvei rundt sørspissen av Afrika. Det skal ha forkludret mye av transporten til markedene, mener Tesla.

En tredje forklaring fra selskapet er en påsatt brann som førte til strømstans på fabrikken i Tyskland.

Det nevnes ikke som en mulighet at markedet for elektriske biler, både Tesla og andre merker, kan være i ferd med å bli mettet, og at kjøperne nå rett og slett heller vil ha bensin- og dieselbiler.

I et brev til aksjeeierne i januar advarte Tesla uansett mot «betydelig lavere salgsvekst» i år, så man forventer åpenbart ikke noen umiddelbar bedring de kommende måneder.

Les også: 

Elbil-modell selger for dårlig, bygges om til bensinbil

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.