Audi e-tron. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Bilprodusenten Audi tilbakekaller flere hundre elbiler i Norge for å undersøke batteripakkene, grunnet mistanke om alvorlig feil.

Audi er et av de mest anerkjente bilmerkene i Norge, noe man også har videreført med sine elbiler.

Spesielt har modellen Audi e-tron elbil-merkene stått høyt i kurs hos elbil-entusiaster. Den er ikke helt i toppen på salgsstastikken (se lenger ned), men den er blitt en prestisjemodell i elbil-segmentet både her i landet og i en rekke andre land.

Derfor er det overraskende for mange at nettopp et stort antall Audi E-tron-biler solgt i Norge nå blir tilbakekalt av produsenten. Det skal ha oppstått en potensielt alvorlig feil i batteripakken hos bilene.

NTB melder om saken.

De aktuelle bilene er produsert mellom mars 2018 og mars 2022, skriver Elbil24. Ifølge VG er det snakk om flere hundre biler.

Alle berørte kunder her i landet blir kontaktet direkte, og tilbakekallingsoppgraderingen begynner i uke 8, opplyser Audis kommunikasjonssjef Christine Eiken Wither.

Det aktuelle problemet dreier seg om at batteriene på bilene kan bli overopphetet. Ifølge Audi ble feilen fanget opp gjennom fabrikkens egne undersøkelser.

Det opplyses ikke om hvorvidt dette problemet skal ha medført problemer eller skader hos noen av kundene.

Wither sier at bilene fortsatt kan brukes frem til de har vært på verksted, noe som antyder at problemet ikke oppfattes som akutt og farlig.

Men det er alltid en en ripe i lakken for en produsent å måtte tilbakekalle sine mest prestisjefylte biler grunnet trøbbel med teknikk og kvalitet.

Ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) var Audi Q4 e-tron nr. 11. på salgstatstikken over personbiler her i landet i 2023, med  2688 solgte biler (2,1 prosent markedsandel).

Listen over de mest solgte så slik ut, med Tesla som suveren vinner:

  1. Tesla Model Y: 23.088 biler (18,2 prosent)

2. Volkswagen ID.4: 6614 biler (5,2 prosent)

3. Skoda Enyaq: 5740 biler (4,5 prosent).

 

Les også

Derfor er ikke elbiler tingen for Norge

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.