Tabloidaviser i USA, England og Norge, har enten problemer med å forstå enkel analogi, eller også misforstår de med viten og vilje.

I Norge slår Nettavisen stort opp at USAs tidligere president, Donald Trump, «hyller en oppdiktet kannibal hentet fra fiksjonens verden».

«Karakteren «Hannibal Lecter» er skapt av forfatteren Thomas Harris. «Hannibal the cannibal», som den morderiske kannibalen også ble kalt, ble gjort verdenskjent etter tolkningen til Anthony Hopkins i filmatiseringen fra 1991», skriver avisen.

De legger til at «Silence of the Lambs» («Nattsvermeren» på norsk) visstnok skal være en av Trumps favorittfilmer.

«USA-ekspert» og Civita-rådgiver Eirik Løkke, uttaler følgende til Nettavisen:

– Det er alltid mye absurde ting med Trump. Noen ganger er det vanskelig å vite hvor alvorlig man skal ta dette.

Bakgrunnen er en 90 minutter lang valgkamptale som Trump holdt i Wildwood i New Jersey i helgen.

Der snakket han blant annet om innvandrere i USA i en spøkefull tone, hvor han altså brukte analogien mellom Hannibal Lecter og kriminelle innvandrere.

– Den avdøde, store Hannibal Lecter er en vidunderlig mann. Han hadde ofte venner til middag. Husker dere den siste scenen? «Unnskyld meg, jeg skal snart ha en venn til middag» idet den stakkars legen spaserer forbi. «Jeg skal snart ha en venn til middag». Men Hannibal Lecter, gratulerer. Den avdøde, store Hannibal Lecter, sa Trump.

– Vi har folk som slipper inn i landet vårt, som vi ikke vil ha i landet vårt. Og de slipper inn uten bakgrunnssjekk, fortsatte Trump.

VG tilgriser Trumps besøk i Formel 1 sirkuset

Trump siktet til den avsluttende filmscenen der seriemorderen «Hannibal Lecter» snakker i telefonen med FBI-agenten «Clarice Starling», spilt av den prisbelønte skuespilleren Jodie Foster.

Det Trump sikter til er er ganske åpenbart for de fleste som ikke vil misforstå.

Kriminelle innvandrere utgjør en stor risiko hvor de «spiser» alt de kan uten å tenke på annet enn seg selv, enkelt og greit fordi det ikke er deres eget land og innbyggere det går utover.

Men dette klarer altså aviser verden over, inkludert norske aviser som Nettavisen, til å bli til at «Donald Trump hyller oppdiktet kannibal».

Civita-rådgiver Løkke klarer ikke å tolke noe fornuftig ut av Hannibal Lecter-anekdoten til Trump.

– Han babler i vei usammenhengende om problemer med kriminelle og innvandrere, sier han.

Virkelig?

Løkke, norsk og utenlandsk media som har en agenda mot Trump, klarer å vri absolutt alt rundt Trump til å enten bli noe negativt, dumt, eller som her, regelrett idiotisk, uten å skjønne at det er dem selv som sitter med tinnfoliehatten i det øyeblikk folk flest forstår agendaen de har.

Sammenligningen mellom Thomas Harris sin fiksjonelle kannibal og kriminelle innvandrere er like brilliant, som den er intelligent, og ikke minst – helt sann.

For sannhet, må vite, er noe man ikke slipper ut i offentligheten i dagens samfunn uten at den forvris, vrenges og sminkes til det ugjenkjennelige, og det ikke lenger er en sannhet, men en liten brikke i en større agenda.

Her passer det godt med en annen analogi, som man kan hente fra Pink Floyds udødelige klassiker, »Another brick in the wall»,

«All in all, it was just a brick in the wall».

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.