De er sinte nå, politikere i europeiske land, som kritiserte Donald Trump for å ville hente arbeidsplasser tilbake til USA, særlig fra Kina. Årsaken til det sinnet vi ser nå er at Joe Bidens politikk går lenger enn det Trump gjorde, og det skader Europa.

MAGA i Bidens innpakning

Sverige, som tar over EU-formannskapet den 1. januar neste år, skal nå lede forhandlingene om hvordan EU skal møte risikoen for industriflukt til USA.

Den svenske batteriprodusenten Northvolts administrerende direktør Peter Carlsson uttaler seg i Financial Times, og forteller at Northvolt  planlegger å utvide i USA.

Det er president Bidens Inflation Reduction Act (IRA) med statlig støtte på 369 milliarder dollar fra årsskiftet som trekker til seg industri fra hele verden. Northvolt kan få 600-800 millioner dollar i statlige subsidier for å bygge en batterifabrikk i USA.

Og den svenske fabrikken er ikke den eneste som vil flytte dit subsidiene er størst.

Frykten for massiv industriflytting til USA fra land som Tyskland og Sverige ryster europeiske politikere, som allerede nå sliter med å få endene til å møtes som følge av sitt eget klimahysteri og kobling til russisk gass, som Donald Trump advarte mot for flere år tilbake, men som ble avvist som «tullprat» blant annet av Erna Solbergs mentor Angela Merkel.

Tesla har satt planene om en batterifabrikk i Tyskland på vent og investerer i USA. Det franske luftfartsselskapet har stoppet planene om en ny fabrikk i Lyon og vil legge mer av produksjonen i USA og Asia. Det spanske energikonsernet Iberdrola dobler sine investeringer i USA.

EUs regjeringer, ledet av Tyskland og EU-kommisjonen, har protestert høylytt mot USAs tilsynelatende brudd på verdenshandelsregler, men til ingen nytte.

Snarere har president Bidens handelsrepresentant Katherine Tai i stedet oppfordret EU til også å innføre økt statsstøtte for å skape flere grønne arbeidsplasser og gjøre det vanskeligere for Kina å ta over elbilmarkedet.

Les mer: Russland: Ingen planer om videre mobilisering

Artikkelen fortsetter under bildet

Putins krig mot Ukraina har gitt USA større og sterkere økonomiske muskler. FOTO: (Alexei Babushkin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

USA tjener godt på Ukraina-krigen

Som i alle kriger er det behov for våpen, og både her i «krigsprofitør-landet Norge» og i USA produseres og selges det våpen for enorme beløp koblet til Ukraina-krigen.

Innenfor EU er det økende misnøye med hvordan USA har opptrådt under krigen i Ukraina, skriver avisen Politico.

Avisen skriver at flere høytstående EU-representanter mener at USA har brukt krigen til å tjene seg selv, ved å selge våpen og gass til høye priser. Amerikanske subsidier kritiseres også for konkurransevridning til Europas ulempe.

– Faktum er, hvis man ser nøkternt på saken, at det landet som har tjent mest på denne krigen er USA, sier en høytstående EU-representant.

En annen EU-kilde advarer om at USAs handlinger på sikt kan gjøre den europeiske offentligheten stadig mer negativ både til å støtte Ukraina i krigen og overfor transatlantisk samarbeid generelt.

Les også: Donald Trump knuser Ron DeSantis i ny meningsmåling

MAGA i Trumps innpakning

«Make America Great Again» – MAGA – var et kampanjeslagord brukt i amerikansk politikk av Donald Trump i hans vellykkede presidentkampanje i 2016.

Slagordet ble et popkulturelt fenomen, og fikk utbredt bruk i mange varianter innen kunst, underholdning og politikk.

MAGA ble brukt både av de som støtter og de som motsatte seg presidentskapet til Donald Trump, og brukes med henholdsvis minus- og plussfortegn også i dag, to år etter at Trump trådte tilbake som president.

Mange journalister og kommentatorer i den Biden- og Hillary Clinton-vennlige pressen har kalt slagordet MAGA rasistisk, og hevdet at uttrykket MAGA er et uheldig, amerikansk, nasjonalistisk, proteksjonistisk fenomen.

I Trumps verden var altså MAGA ønsket om å hente hjem arbeidsplasser til USA, som svært mange av dem var havnet i Kina og i Mexico der lønningene var lave, og tette grensene for ulovlig innvandring, som igjen ga svarte jobber.

Det umiddelbare resultatet av Trumps politikk var at flere arbeidsplasser ble skapt, etterspørselen etter arbeidskraft økte og lønningene økte for de på lavt og middels lønnsnivå.

Arbeidsledigheten i USA var, før pandemien rammet i 2020, den laveste på 50 år.

Men som du og jeg vet; at Trumps MAGA-politikk fungerte i praksis er lite omtalt av Biden- og Clinton-vennlige medier i USA, og norske medier – som kopierer rubbel og bit fra disse mediene – hadde selvfølgelig intet annet å bringe enn sladder om Trump, mens de notorisk underslo at deler av politikken hans fungerte.

Et viktig poeng for Trump var at Kina ikke måtte få vokse voldsomt økonomisk, som kineserne ville komme til å omsette i en oppbygging av militær slagkraft.

Og i dag ser vi…

Les mer: EU-landenes energikrise reddes ikke torsdag heller

Artikkelen fortsetter under bildet

Verken Høyre-leder Erna Solberg eller statsminister Jonas Gahr Støre ser ut til å ha lyttet særlig til andre enn de mediene, som har kritisert Donald Trump og hyllet Hillary Clinton og Joe Biden. Foto: Carina Johansen / NTB

Den kollektive galskapen på Stortinget og i norsk presse

Det er all grunn til å være både mistenksom og sint på norske politikere og norske medier for den ekstreme ensidigheten i omtalen og dekningen av blant annet USA.

NRKs Tove Bjørgaas, Aftenpostens Christina Pletten, Nettavisens Morten Ø Karlsen og TV2s Fredrik Græsvik er sammen med flere andre norske pressefolk sterke bidragsytere i det å bygge opp under Hillary Clintons og Joe Bidens politikk, uansett hvor elitistisk og uærlig disse to har opptrådt i årevis.

Samtidig har disse pressefolkene fanget opp mer eller mindre troverdig informasjon om Donald Trump, som er kringkastet og skrevet i kilometervis om Trump, enten det er enkilde-saker, anonymt stoff eller tendensiøst stoff, basert på føleri knyttet til MAGA og Trump.

Dette visvaset fra norske medier har gått rett hjem og inn i norske politikeres fra før av påfallende tankegang, som blant annet har innebåret at de er stolte av å ha strødd rundt seg med flere hundre millioner til Bill og Hillary Clintons stiftelse.

Disse politikerne, som velger ikke å lytte til medier som omtaler/omtalte Hunter Bidens mange uheldige insidenter direkte koblet til Joe Biden, eller som notorisk ikke tar inn over seg hvorfor mange amerikanere i dag – snart to år etter stormingen av Capitol – fortsatt har tro på Trump, har et sneversyn det er grunn til å være skeptisk til.

Rundt halvparten av USAs velgere stemte på Trump i 2020, og per i dag er han mer enn 30% mer populær hos republikanske velgere enn sin nærmeste konkurrent De Santis fra Florida, og dermed republikaneres foretrukne kandidat for presidentvalget i 2024.

Og vi må kunne si at norske politikere og medier fremstår som et kollektivt galehus, der hovedstrategien er å hjernevaske alle her i landet til ditto syke tanker enten det gjelder USA, EU, klimahysteri og innvandring, og at tiden er overmoden for å ta et oppgjør med det!

Fri og bevare meg vel for mer av denne idiot-politikken fra stortingspolitikerne og den servile, norske pressen!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.