«Det er ikke to sider av denne saken», sa Rishi Sunak til sørgende jøder i en synagoge i London. «Vi står sammen med Israel, ikke bare i dag, men for all tid», sa Sunak.




Sunak har klaget på BBC for at de ikke kaller Hamas-terroristene for terrorister. «Dette er ikke en tid for tvetydighet, vi bør kalle det ut for hva det er», sier Sunak. Flere andre politikere har også anklaget BBC for å unnlate å kalle Hamas for terrorister.

Saken ble ikke bedre av at BBC tillot publiseringen av et intervju med forfatter Refaat Aleerer som underviser ved det islamske universitetet i Gaza. Aleerer hevdet at de grusomme scenene fra Hamas-angrepet var «legitime og moralske» og «akkurat som Warszawa-getto-opprøret». BBC innrømmet i ettertid at dette intervjuet ikke skulle ha vært sendt.

En talsperson for BBC sa: «Mens et intervjuobjekt som kommenterte Warszawa-gettoen ble kraftig utfordret på lufta, er vi enige om at kommentarene hans var støtende og at vi ikke har til hensikt å bruke ham igjen.»

 

Kulturminister Lucy Frazer har avkrevd svar fra BBCs leder Tim Davie. Hun vil vite hvorfor BBC ikke betegner Hamas som bevæpnede terrorister. Britiske myndigheter klassifiserer offisielt Hamas som en terroristorganisasjon.

I BBCs føringer for journalistene anbefales det å dempe bruken av «følsomt» språk når de rapporterer hendelser i Midtøsten. BBC foreslår «militante» eller «angriper» eller «våpenmann» som alternativer til «terrorister».

Daily Mail

 

Kjøp boken av Alf. R. Jacobsen her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.