De konservative mister makten i en rekke kommuner etter lokalvalget i England torsdag. Dermed undergraves statsminister Rishi Sunak ambisjoner om ny giv for partiet.

Dette skriver NTB. The Times er på det samme sporet.

The Conservatives are “not far off rock bottom”, Curtice said after projecting the national vote share if yesterday’s elections had been held across the country.

Spørsmålet er om dette er et tap for konservatisme i Storbritannia,, eller om de som kaller seg konservative har sviktet sin ideologi. Hvor konservativ er egentlig Rishi Sunak? Hva har skjedd med «The Tories?»

Etter at 222 av 230 kommuner er ferdig med opptellingen fredag kveld, er resultatet at de konservative har mistet 1038 seter, mens Labour har vunnet 517. Også Liberaldemokratene har gjort det bra med en nettogevinst på 408 mandater, mens. De grønne har vunnet 241 nye seter.

Til sammen er mer enn 8000 kommunestyreplasser på valg i det som er Rishi Sunaks første møte med velgerne som statsminister.

Dette er katastrofetall for Sunak, han er ingen leder for britene. Ingen tror på løftene hans, ingen tror på at han kan redde et land i krise.

Det er woke, klimahysteri og alle de usual suspects. Britene stiller seg først i køen etter Biden-regimets ødeleggelse av USA.

– Resultatene er en katastrofe for Rishi Sunak. Velgerne straffer ham for de konservatives svikt. Disse resultatene viser at vi er på vei mot en flertallsregjering for Labour, sier Labours valgkampsjef Shabana Mahmood.

Sunak kom til makten i oktober etter en serie skandaler, streiker og Liz Truss sin korte periode. Prognoser tyder ifølge BBC på at Labour vinner neste parlamentsvalg.

Storbritannia klarer ikke å beskytte sine grenser, og ruinerer sin egen befolkning som føres ut i fattigdom på grunn av klimahysteri. Dette kjenner vi igjen her i Norge.

Så er britisk overklasse om mulig enda mer overlegne innstilt enn vår patetiske overklasse.

Prognoser for neste parlamentsvalg som BBC har utarbeidet på basis av resultatene fra kommunevalget tyder på at Labour kan få 36–38 prosent, mens de konservative må nøye seg med 28–30 prosent.

Keir Starmer som statsminister vil neppe hjelpe, men Sunak er en ren parodi.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.