Nigel Farage taler under et valgkampmøte i Reform UK i Dover den 28. mai 2024. Foto: Gareth Fuller / PA via AP / NTB.

De konservative har styrt Storbritannia i 14 år, men ikke redusert innvandringen, og velgerne forstår nå at løftene om det aldri var alvorlig ment heller, skriver Nigel Farage lørdag i en kronikk i The Telegraph.

I intervjuet som Farage gav til The Times fredag, lot De konservatives karismatiske utfordrer det skinne igjennom at han tar sikte på å detronisere toryene og selv søke makten. I kronikken lørdag sier han det rett ut «Merk dere mine ord: Reform blir det neste opposisjonspartiet, deretter venter regjeringen», heter det allerede i tittelen.

– Vi er i ferd med å skifte politikkens tektoniske plater, skriver den tidligere Brexit-generalen, og «derfor er tiden inne for mitt parti Reform UK til å erstatte toryene for godt».

Farage mener han har gitt De konservative nok tid:

Jeg ga toryene alle muligheter til å snu utviklingen. Med Brexit-partiets seier i valget til EU-parlamentet i mai 2019 ble Theresa May raskt fjernet fra Downing Street. Dette åpnet døren for en Boris Johnson som statsminister, og så stilte jeg meg på sidelinjen i over 300 valgkretser ved parlamentsvalget i desember.

Jeg gjorde det i landets interesse for å holde Jeremy Corbyn ute, og til tross for betydelig motstand fra mitt eget parti. Mange av de nye konservative velgerne i 2019 hadde allerede gått fra Labour via UKIS eller Brexit-partiet. De var først og fremst motivert av alvorlig bekymring for masseinnvandring.

Likevel har innvandringen til Storbritannia siden nådd rekordhøyer, konstaterer Farage, som mener det vitner om svik mot velgerne fra toryenes siden.

Farage erkjenner at han krysser Rubicon:

Det er ingen vei tilbake nå. Jeg er forpliktet til å gjøre Reform UK til en viktig kraft i britisk politikk, og jeg tror at dette er det rette øyeblikket.

60-åringen hamrer løs på statsminister Rishi Sunak, som fikk en katastrofal flenge i sitt politiske skrog da han forlot markeringen av D-dagen før tiden, og fastslår at han er globalist:

Sunaks fornærmelse mot våre gjenværende veteraner er utilgivelig, og det viser at han ikke har noen forbindelse med folket i landet vårt. Hans instinkter er den globale elitens. Han er rett og slett ikke en patriotisk leder.

Selv nøler han ikke med å plassere seg på den andre siden av det som er blitt den viktigste politiske skillelinjen i Vesten:

Reform er et patriotisk parti som har forpliktet seg til å få slutt på det politiske etablissementets dødelige avhengighet av masseinnvandring. Vi ønsker å stoppe venstresidens identitetspolitiske gift i skolene våre, og vi står på millioner av småbedrifters side.

Han drister seg også til å håpe på at partiet hans kan bli større enn De konservative allerede ved parlamentsvalget den 4. juli:

Hvis vi kan gå forbi toryene på meningsmålingene i løpet av de kommende dagene, er det mulig, om enn lite trolig, at noe ekstraordinært kan skje 4. juli.

Det lyder litt som et ekko av det han sa før folkeavstemningen om Storbritannias medlemskap i EU i 2016, da han selv skrudde forventningene litt ned like før folk gikk til urnene.

Storbritannia er i dag «Broken Britain» slik det var «Europas syke mann» på 1970-tallet, mener Farage, som mener at det vil la seg gjøre å snu utviklingen denne gangen også.

Han levner ikke den kommende Labour-regjeringen sjanser til mer enn én periode, og vil vente på at tiden blir moden. De konservative forspilte sjansen, og da vil Reform UK kunne få sin, konkluderer Farage.

Men trenger neppe vente lenge på at maktmonsteret bestående av dypstaten, lojale medier, NGO-apparatet og korrupte teknologiselskaper går i gang med arbeidet for å ta ned «Europas Trump», ikke minst fordi Brexit var en av grunnene til at monsteret satte seg i sving.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.