Labours Sadiq Khan vinner en historisk tredje periode som Londons ordfører, viser prognoser fra BBC og Sky News.

Dermed stemmer innbyggerne i London, som består av et flertall av utlendinger, for at Khan skal fortsette med sin klimagalskap, representert ved det forhatte  Ulez, og som nå argumenterer for fullstendig overvåkning av bilister for å skattlegge dem per kilometer de beveger seg.

Klimaskatter og -avgifter rammer særlig rammer arbeidsfolk som ikke har råd til å bo sentralt, men som jobber sentralt.

Khan har også sagt at hvite engelske familier ikke representerer sin egen hovedstad.

Dette kalles vel på nytale sosialdemokrati. Regressive skatter som rammer arbeiderklassen hardest.

Sadiq Khan vurderer å kreve at bilister betaler per kilometer

Khan er også leder for C40-gruppen som vil forvandle byene til 15-minuttersbyer. Her er Oslo også medlem i det som er en gjenskapning av middelalderens føydalsamfunn.

Sky News ‘ beregninger ble kunngjort da resultatene var klare i halvparten av de 14 valgkretsene i den britiske hovedstaden. Det endelige resultatet ventes senere lørdag. (NTB-AP)

Sky News melder også at Andy Burnham fra Labour enkelt ble gjenvalgt som ordfører i Greater Manchester, med mer enn 60 % av stemmene.

Partiet har også vunnet i West Yorkshire, Liverpool City Region og South Yorkshire. Det konservative parti blir straffet for 14 år med mislykket politikk.

De konservative har hatt et katastrofalt valg, og har så langt mistet 459 byrådsmedlemmer og kontrollen over 12 byråd.

Dermed øker kravene om et snarlig nyvalg.

Dersom valgskredet gjentar seg når britene velger ny nasjonalforsamling, kan det bety et av de største nederlagene noensinne for De konservative.

Statsminister Rishi Sunak har antydet at valget vil bli avholdt i andre halvdel av 2024. Etter toryenes tilbakegang i lokalvalgene har kravet fra opposisjonen økt om at han må utlyse nyvalg snarest.

Rishi Sunak er etter alle solemerker ferdig.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.