Sadiq Khans overvåkningskameraer, som sørger for at bilister må betale dyrt for å kjøre inn i beskyttede områder av London, er så forhatte at man nå har ansatt maskerte bøller for å beskytte dem.

Det dreier seg om kameraene som sjekker hvilke biler som beveger seg inn i områder som er definert som Ulez, en forkortelse for Ultra Low Emission Zone. Alle som kjører inn i disse områdene, som stadig utvides, må betale 12,50 pund for hver passering, over 160 norske kroner.

Det har vært massive demonstrasjoner mot dette klimatiltaket, og flere tusen overvåkningskameraer har blitt vandalisert av rasende bilister. Ulez rammer særlig håndtverkere som ikke kan bringe med seg utstyret de trenger i jobben uten å kjøre bil.

I tillegg til det de må betale for å passere Ulez-grensen kommer bompenger nærmere sentrum av London. De totale kostnadene blir derfor enorme, som et resultat av Khans utopiske drøm om å forvandle London til en Net Zero-by.

De nye sikkerhetsvaktene beskrives som rene bøller, ofte maskert som om de tilhører Antifa.

Heather Watt (63) hevder at en av de maskerte sikkerhetsvaktene kjørte over henne med en bil, to ganger. Hun går nå på krykker og kan ikke arbeide som kjøreinstruktør, sier hun til The Times.

Watt sier situasjonen er grusom, og vaktene bak maskene nekter å identifisere seg, slik loven krever. Hun tror de gjemmer seg bak maskene for å skape trøbbel for fredelige demonstranter.

– Vi er kun fredelige mennesker som prøver å beskytte samfunnet vårt fra, det jeg er anser som, denne ulovlige skatten.

Claire Dyer (47) er også skremt av de «maskerte bøllene», og sier hun har opplevd å blitt trakassert av bøller iført balaklava og skjelettmasker. Det virker som at sikkerhetsvaktene har et direktiv om å skape problemer, mener Dyer.

– De forteller meg at jeg ikke burde være her, men jeg er 100 meter unna huset mitt – det er dem som ikke burde være her. De er svært fiendtlige.

Transport for London hevder sikkerhetsvaktene er nødvendig for å forhindre vandalisme, og at de bærer masker på grunn av sin egen sikkerhet. Men vanlige London-borgere opplever dette som nok et skritt mot tyranni, motivert av klimahysteri og anti-demokratiske holdninger.

Det er særlig de som bor i utkanten som rammes, i de billigere områdene i London som i stor grad er befolket av vanlige arbeidsfolk som ikke har råd til å bosette seg så sentralt at man kan klare seg uten bil.

Ulez, som ble utvidet til ytre London i september, dekker nå ni millioner mennesker, noe som gjør den til den største ordningen i sitt slag i verden.

Sunak vil rulle tilbake klimapolitikken

Hovard Cox fra Reform UK er sterkt kritisk til de nye sikkerhetsvaktene. Han sier de fleste vaktene fremstår som rene bøller, og få er villige til å identifisere seg.

– Det som foregår er avskyelig.

Susan Hall er Det konservative partis kandidat i valget av borgermester i London, som avholdes 2. mai 2024. Også Hall er også sterkt kritisk. Hun krever at Sadiq Khan svarer på spørsmål om det som foregår.

Videre sier hun at disse innleide pøblene skremmer lokalbefolkningen, og lover å avvikle hele Ulez-prosjektet hvis hun blir valgt som borgermester i Londan neste år.

– Dette er helt uakseptabelt, og jeg vil sette en stopper for det neste år, ved å skrote den urettferdige Ulez-avgiften på dag én.

Også Daily Mail slår saken stort opp, med flere bilder og videoer.

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.