Laurence Fox ble i dag arrestert etter at huset hans ble ransaket, forteller en talsperson for det britiske politiet. Årsaken er at han har oppmuntret til vandalisme på overvåkningskameraer i London.

I en video på X (Twitter) kan vi se Laurence Fox, lederen for det alternative høyre-partiet Reclaim og tidligere skuespiller, som sitter i sofaen i huset sitt mens en rekke politifolk ransaker hjemmet hans.  Senere ble det klart at han også er blitt arrestert, i følge Sky News, som delte nyheten rett før kl 15 norsk tid.


I følge Sky News dreier arresten seg om kommentarer Fox har uttalt på sin podcast om vandalisme av overvåkningskameraer som er satt opp for å kontrollere hvilke biler som beveger seg rundt i London. Under Labour-ordfører Sadiq Khan har London innført ULEZ, som står for «Ultra Low Emission Zone», som i praksis betyr at de fleste bensinbiler produsert før 2006 og dieselbiler som ikke utfyller Euro 6-kravene må betale 12 pund og 50 pence per dag for å kjøre i London. Tiltaket, som er innført for å bedre luftkvaliteten i London, er særdeles upopulært, særlig på høyresiden.

Kritikere mener at avgiftene rammer arbeidsfolk som er avhengige av bilen spesielt, og at det slår sosialt skjevt ut. Statsminister Rishi Sunak har nylig uttalt at han vil stanse forsøk på å innføre lignende i andre engelske byer. Politikere i Skottland har allerede innført lave utslupps-soner i Glasgow, og Edinburgh står for tur neste juni.

– What?!! Our local church gets vandalised – no police. My vicar Mum gets threatened – no police. Violence on an estate in the village – no police. Yet they have the resources to send 5 or 6 coppers to search Lozza’s house?! For what exactly?  kommenterte en X-bruker.

Det er tydelig at flere er misfornøyde med politiets bruk av ressurser – mens lovløsheten herjer i Londons gater, har politiet ingen problemer med å finne nok mannskap til å besøke en politisk dissident før han har gjort noe lovbrudd.

Calvin Robinson, som er suspendert fra sin jobb hos GB News for å uttrykke solidaritet med Fox og Dan Wootton, en annen GB News-programleder, delte følgende etter at nyheten om arrestasjonen av Fox kom ut:

The pretence of the arrest is “conspiracy to commit criminal damage.” One can only assume this is related to this week’s interview with @MaajidNawaz, where they discuss ULEZ Blade Runners. Laurence has not yet done any Blade Running. This is a pre-crime.

Les også:

Laurence Fox suspendert fra GB News på grunn av sexisme

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.