Britenes utenriksminister ga Londons venstreorienterte pakistanske borgermester Sadiq Khan et stikk ved å hevde at Rwandas hovedstad Kigali «uten tvil er tryggere enn London».

– Utrolig hva har oppnådd

Det konservative regjeringspartiet fikk mandag kveld igjennom en lov om deportasjon av asylsøkere til det overveiende kristne Rwanda, noe som i flyktninger velkommen-kretser er blitt kritisert som moralsk forkastelig da Rwanda ikke skal være trygt nok. 

I en kommentar før avstemningen hevdet utenriksminister Andrew Mitchell at Rwanda har gjort store fremskritt siden folkemordet og at angrepene på landet for å være «utrygt og dårlig styrt» var renheklet rasisme: 

– Det er utrolig hva Rwandas myndigheter har oppnådd på alle områder. Det er et trygt land… Noen av diskusjonene i Overhuset om rettsvesenet i Rwanda har vært nedlatende grensende til rasisme.

Kigali uten tvil tryggere enn London

Samtidig gikk Mitchell til angrep på Londons muslimske borgermester Sadiq Khan, selve symbolet på Londons eksploderende lovløshet: 

– Hvis du ser på statistikken er Kigali uten tvil tryggere enn London. Jeg er overhodet ikke i tvil om sikkerheten i Rwanda og om ordningens effektivitet.

Flyvninger om ti til 12 uker

Rishi Sunak har lovet at flyvningene til Rwanda vil komme i gang om ti til 12 uker. Han sier at regjeringen allerede har chartret fly og gitt personale opplæring.

Andre land, deriblant Østerrike og Tyskland, vurderer også å inngå avtaler om behandling av asylsøknader i utlandet.

 

Document er blitt 20 år kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.