The Guardian skrev at de har kilder som hevder at Rishi Sunak vil avholde parlamentsvalg allerede i juli, etter å ha hevdet at inflasjonen er under kontroll og at økonomien er i bedring.

Nå er det bekreftet: Britenes parlamentsvalg avholdes 4. juli.

Rishi Sunak ber om velgernes støtte til tross for at partiet hans ligger langt bak på meningsmålingene. Sunak sier han har snakket med kong Charles, som har godkjent at nasjonalforsamlingen oppløses og at det holdes valg.

– Ustabile tider krever en klar plan og dristig handling, sier Sunak som håper å hente igjen Labours forsprang. (NTB)

Sunak nektet tidligere å benekte at han vil utlyse nyvalg etter å ha brukt et fall i inflasjonen til å argumentere for at «det er bedre tider i vente», skriver The Times.

The Guardian hevdet at de har informasjon om at valget vil avholdes allerede i juli.

Statsministeren kommer til å kunngjøre at valget vil finne sted på forsommeren, og det spekuleres i om det vil bli avholdt 4. juli, etter å ha hevdet at inflasjonen er under kontroll og at økonomien er i bedring.

I så fall vil britene gå til valgurnene på USAs nasjonaldag. Flere andre medier, som Sky News og ITV, mener dette er en korrekt spådom. The Times fulgte opp litt senere med samme spådom, som viste seg å stemme.

Labour ligger omkring 20 prosentpoeng foran De konservative på meningsmålingene, så alle forventer et regjeringsskifte.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.