Britenes statsminister Rishi Sunak er like upopulær som Boris Johnson var rett før han måtte trekke seg. De fleste britene har mistet all tillit til Sunak, som ikke klarer å oppfylle noen av sine valgløfter.

En meningsmåling fra YouGov, utført før gårsdagens avstemning om Rwanda-lovforslaget, fant at 70 prosent sa at de hadde en ugunstig oppfatning av Sunak, sammenlignet med 21 prosent som hadde en positiv oppfatning, skriver The Times.

Sunak mister også tillit blant Tory-partiets egne velgere.

With that group 56 per cent had a negative view of the prime minister, compared with 40 per cent who had a positive view.

Tilliten til opposisjonsleder Keir Starmer faller også. Men ingen nærmer seg det totale bunnivået som førte til at Liz Truss måte forlate Downing Street 10 etter noen få uker.

Det er en blanding av årsaker som er årsaken til at britene mister tilliten til Sunak og hans regjering. Det er krise etter krise, de utallige streikene i helsevesenet, en økonomi i fritt fall spiller inn. Men det verste er trolig Sunaks totale mangel på evne til å oppfylle et av sine hovedløfter: Stop the Boats. Antall innvandrere, både legale og illegale, har aldri vært på et høyere nivå.

Rekordhøy netto immigrasjon under Rishi Sunak

Det konservative partiet har sittet med makten i mange år, men nå ser det ut til å nærme seg slutten.

Britene stemte ja til Brexit, men har ikke klart å utnytte dette til nasjonens fordel. Splittelsen internt i regjeringspartiet er stor, og trolig er Sunaks dager talte hvis neste valg ender med det som ser ut til å bli et uunngåelig nederlag. Faktisk er det fullt mulig at Sunak blir kastet av sine egne før neste valg.

I bakgrunnen følger mer konservative politikere det som skjer, og det vil neppe overraske så mange hvis Suella Braverman gjør et nytt forsøk på å ta over som partileder. Men hun vil trolig få konkurranse av Robert Jenrick, som nylig gikk av som immigrasjonsminister.

Uansett hvem det blir, så vil de neppe få noe særlig makt før om en god del år. London has fallen.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.