Høyre-kommuner øker de kommunale avgiftene mer enn Ap-styrte kommuner, noe som er stikk i strid med Erna Solbergs valgløfte før kommunevalget.

Erna Solbergs mye omtalte valgløfte fra kommunevalgkampen var at «nivået på eiendomsskatt, kommunale avgifter og gebyrer skal holdes nede der vi får ordfører», skriver Dagbladet.

Nå viser en gjennomgang av KOSTRA-tallene til Statistisk sentralbyrå, som er tall fra kommunenes egen rapportering, at dette slett ikke er tilfelle.

De fleste nordmenn kan vente seg saftige økninger i kommunale utgifter i 2024 i forhold til 2023, både i Høyre-kommuner og Arbeiderparti-kommuner, men faktisk mer i de kommuner hvor Høyre styrer.

Erna og Høyre brukte 9. april til å feire islam; får kritikk i sosiale medier

I de Ap-styrte kommunene øker regningene for kommunale avgifter med ti prosent i år i forhold til i 2023. I Høyre-styrte kommuner øker de med tolv prosent, skriver avisen.

Leder i Stortingets kommunal- og forvaltningskomité, Lene Vågslid (Ap), er hard i sin karakteristikk av statusen for Erna Solbergs valgløfte.

– Dette var et utspill som kom midt i dyrtiden, og som var kirurgisk rettet mot folks lommebok. Nå ser vi at det var en stygg bløff, sier Vågslid.

Erna Solberg selv er ordknapp i sitt svar, og legger heller skylden på regjeringen.

– Vi prøver, og Ap burde også prøve det, både lokalt og ikke minst nasjonalt. De sitter i regjering og har mange flere mulige verktøy enn våre ordførere har i kommunene, sier Solberg.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.