NTB

Erna Solberg lover at Høyre-kommuner skal holde gebyrer, avgifter og skatter nede de neste fire årene. Det kan bli vanskelig, mener ordførere.

På ett område har Erna Solberg gitt et klokkeklart valgløfte på vegne av kommunene: – Nivået på eiendomsskatt, kommunale avgifter og gebyrer skal holdes nede der vi får ordføreren, sa Solberg til VG i sommer.

Aftenposten har snakket med seks Høyre-ordførere. Fem av dem sier prisvekst, behov for økte investeringer i vann og avløp og nye EU-regler gjør det krevende å innfri løftet om å holde avgiftene flatt de neste fire årene.

Norsk Vann publiserte en rapport i 2021 som estimerer at landets kommuner har et investeringsbehov på 332 milliarder innen vann og avløp frem til 2040.

Kommunepolitisk talsperson Mudassar Kapur i Høyre sier i en kommentar til Aftenposten at det er summen som teller.

– Løftet vårt er å holde summen av kommunale skatter, avgifter og gebyrer nede. I mange kommuner går vi til valg på å fjerne eller redusere eiendomsskatten, og det vil gi et viktig bidrag til å holde nivået nede.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.