Etter at Elon Musk overtok er det klart at Twitters sensurregime er under avvikling – og det i høyt tempo.

Twitter stenger ikke lenger folk ute som ler av etablissementet eller forteller en historie som de misliker. Det er blitt lov å stille spørsmål ved håndteringen av covid, Hunter Bidens bærbare datamaskin er ikke lenger falske nyheter, du kan til og med hentyde at en mann som påstår han er en kvinne, er lettere forvirret.

Spenningsforhold mellom Twitter og BBC

Det har bygget seg opp et spenningsforhold mellom Twitter og British Broadcasting Corporation etter at Twitter merket BBC som «statsfinansiert medieorganisasjon». Med det satte de kringkasteren i bås med for eksempel det kinesiske Xinhua News, Russia Today, Sputnik og iranske IRNA.

Statsfinansiert: Twitter setter BBC i bås med russiske og kinesiske medier

BBC-journalist med lettvinte løsninger

Idag ble det sluppet et klipp der BBCs reporter James Clayton tar seg vann over hodet under et intervju med Elon Musk. Han påstår at antall hatytringer er på vei oppover post Musk – og det burde han ikke gjort – han manglet fullstendig belegg for det og det endte med at Musk kalte ham en løgner.

Elon Musk ba ham om konkrete eksempler på at antall hatytringer øker.

– Vi har ganske nylig snakket med folk som er involvert i moderasjon, og de hevder bare at det ikke er nok folk til å overvåke hatefulle ytringer. Er det noe du vil gripe fatt i? spurte Clayton.

Musk ba ham være konkret

– Hvilke hatytringer er det du snakker om? Du bruker Twitter. Ser du en økning i antall hatytringer? Jeg gjør ikke det. Bare én personlig anekdote?

– Personlig vil jeg si at jeg ser mer av den typen innhold. Men jeg skal ikke snakke på vegne av resten av Twitter. 

Kalte ham løgner

Musk ba ham igjen nevne eksempler på det hatefulle innholdet han ser på Twitter – og da raknet det for BBC-reporteren.

– Jeg ber om bare ett eksempel, og det kan du ikke gi. Jeg sier Sir, at du ikke vet hva du snakker om. Du hevdet at det er høyt nivå av hatefullt innhold. Det er usant. Du løy.

Gadd ikke spille på journalistens premisser

Det er åpenbart at Elon Musk ikke er interessert i å spille journalistens spill – han gadd ikke bruke journalistens uspesifiserte premisser som grunnlag for samtalen. 

Seansen er et eksempel på hvorfor folk går trett av moralistiske og anklagende gammelmedier som vrir, vrenger og fortrenger sannheten. Musk rundet det av med å spørre om det er forbud han ønsker seg:

– Så du mener at hvis noe er det minste sexistisk, bør det forbys? Er det det du sier?

Intervjuet går i øyeblikket «viralt» på Twitter. Du kan se det her:

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.