Twitter har merket British Broadcasting Corporation som «statsfinansiert medieorganisasjon» og det liker BBC som har 2,2 millioner følgere, dårlig.

BBC «er og har alltid vært» uavhengig

Kringkasteren har ifølge CNN kontaktet Twitter og insistert på at den er og alltid har vært uavhengig:

– Vi har tatt kontakt med Twitter og ønsker å løse problemet så hurtig som mulig. BBC er og har alltid vært uavhengig. Vi er finansiert av britisk offentlighet gjennom lisensavgiften.

I godt selskap 

Ved å merke BBC som statsfinansiert media havner kringkasteren i selskap med det kinesiske Xinhua News, amerikanske NPR og russiske Russia Today (RT) og Sputnik.

Det iranske Islamic Republic News Agency (IRNA) og Press TV er merket «Iran state-affiliated media».

Det amerikanske National Public Radio (NPR) kalte beslutningen om å sette dem i bås med medier som Twitter identifiserer som «værende under kontroll av myndighetene», som «uakseptabel».

Andre kringkastere som er påklistret etiketten «Government Funded Media» er Public Broadcasting Service (PBS) og Voice of America

NRK fremdeles ikke identifisert

Twitters identifisering av statstilknyttede medier er så langt ufullstendig. I skrivende stund er for eksempel Qatars Al Jazeera, Canadas CBC, Australias ABC News og Norges NRK ikke merket som medier der staten utøver kontroll over redaksjonelt innhold gjennom økonomiske ressurser, direkte eller indirekte politisk press, og/eller kontroll over produksjon og distribusjon. 

Følg pengene

Elon Musk mener det er fornuftig å følge pengene og å se på eierstrukturen i mediebedrifter:

– Vi streber etter maksimal transparens og nøyaktighet. Det gir mening å knytte medieorganisasjoner til eierskap og finansieringskilde. Jeg mener medieorganisasjoner ikke bør hevde at de er helt uten partiskhet.

Ingen norske mediebedrifter finansiert gjennom statlig pressestøtte er så langt gitt etiketten statsfinansiert, men Twitter oppdateres kontinuerlig. 

Twitter merker NPR som stats­tilknyttet medium

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.