National Public Radio (NPR) i USA reagerer negativt på at Twitter har begynt å merke mediebedriften som et statstilknyttet medium på den populære mikro­bloggings­plattformen. NPR kaller merkingen uakseptabel og foruroligende, skriver Wall Street Journal.

NPR anfører selv at de er uavhengige og at mindre enn én prosent av inntektene kommer fra føderale amerikanske bevilgninger, opplyser den amerikanske avisen.

I henhold til Twitters retningslinjer er det avgjørende imidlertid hvorvidt en nyhetskilde er statskontrollert eller ei.

Med Twitters merking havner NPR i selskap med russiske og kinesiske medier som er kjent for propaganda:

Media outlets like Russia’s RT network and China’s Xinhua News Agency have the “state-affiliated media” label.

Twitter-eier Elon Musk sier til NPR at betegnelsen er nøyaktig:

Mr. Musk on Wednesday commented on NPR’s new Twitter designation. “Seems accurate,” he wrote in a tweet, alongside a screenshot of Twitter’s definition of state-affiliated media.

Selskapets svar på en forespørsel om kommentar fra Wall Street Journal var mer grafisk:

Twitter responded to an emailed request for comment with a poop emoji.

Joe Bidens pressesekretær Karine Jean-Pierre sier i en kommentar til mediene at det ikke er noen tvil om uavhengigheten til NPRs journalister.

 

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.