En synlig irritert Elon Musk sa at annonsører som trakk ut penger fra X/Twitter på grunn av hans angivelige antisemittisme, driver med «utpressing» og truer med å drive selskapet mot konkurs.

Det var i et intervju i forbindelse med New York Times’ DealBook Summit Musk kom med de skarpe anklagene, skriver Breitbart. Nå fyller Musk nok en gang overskriftene i avisene verden rundt.

Store selskaper som Disney, IBM, Warner Bros. Discovery, Sony, Comcast, NBCUniversal, og Lionsgate er blant de som har stanset all annonsiering på X. Musk er ikke særlig imponert.

Den posten som har skapt problemer for Musk og hans selskap, var et svar under en post som var et angrep på jødiske amerikanere som støtter masseinnvandringen til USA.

Musk har innrømmet at hans kommentar var noe av det dummeste han har skrevet på sosiale medier. Hvor antisemittisk Musk er kan man dog stille spørsmål om. Selv har han sagt at han er det helt motsatte, «Philo-Semitic».

Svaret til Musk var: «You have said the actual truth.»

Noen timer senere spesifiserte Musk sin kommentar ved å nevne Anti-Defamation League. ADL er en svært omstridt organisasjon som riktignok jobber mot antisemittisme, men helst den typen som kan knyttes til høyreekstreme grupper. ADL anklages for å virke lite interesserte i å angripe det utbredte jødehatet blant muslimer, som utgjør den største trusselen mot jøder, ifølge Musk.

Musk skrev følgende:

«The ADL unjustly attacks the majority of the West, despite the majority of the West supporting the Jewish people and Israel. This is because they cannot, by their own tenets, criticize the minority groups who are their primary threat. It is not right and needs to stop.»

Det er uansett mange som oppfatter Musks post som antisemittisk. Også EU-kommisjonen har reagert ved å stanse all annonsering på X. Samtidig er det andre som mener det er åpenbart at Musk snakker om jøder i Vesten som støtter massimmigrasjon, og som ofte ikke i særlig stor grad støtter Israel. En stor andel av amerikanske jøder stemmer for eksempel på Demokratene (over 70 prosent).

Wall Street Journal undersøkte saken, og konkluderte med at det var åpenbart at Musk trolig mente å angripe enkelte jødiske grupper, da spesielt ADL. ADL oppfordret til boikott av X/Twitter allerede kort tid etter at Musk tok over, og har lenge vært i konflikt med Musk fordi Musk ikke er like villig til å drive med sensur som de forrige eierne.

The Journal examined the context and suggested Mr. Musk was really exercised about a specific Jewish group, the Anti-Defamation League, which has largely adopted the identitarian and censorship agendas of the progressive left.

I helgen besøkte Musk Israel. Der ble han tatt i mot av statsminister Benjamin Netanyahu. Musk besøkte også en av kibbutzene som ble angrepet under terrorangrepet til Hamas 7. oktober.

Forhåndsbestill «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.