Den mektige jødiske organisasjonen Anti-Defamation League (ADL) erklærer krig mot Elon Musk etter at Donald Trump nå får gjenåpnet sin Twitter-konto.

– Vi må spørre oss selv: Er det på tide at Twitter forsvinner? skriver ADL-direktør Jonathan Greenblatt.

ADL er en venstreradikal ikke-statlig organisasjon som bekjemper såkalte hatefulle ytringer. Selv om ADL er en jødisk organisasjon, fokuserer de ikke kun på antisemittisme, men like gjerne på å avdekke «krenkelser» mot muslimer og andre woke-aksepterte grupper.

Nå peker Greenblatt på Elon Musk som en trussel mot demokratiet, skriver Fria Tider.

Bakgrunden är att Elon Musk hävt blockeringen av Donald Trumps konto på Twitter efter att ha hållit en omröstning i frågan för användarna.

Detta visar enligt Greenblatt att Musk inte alls «menar allvar med att skydda plattformen från hat, trakasserier och desinformation».

1. november deltok Greenblatt sammen med andre antirasistiske organisasjoner under et møte med Musk. Der skal Musk ifølge Greenblatt ha lovet å ikke la noen utestengte brukere returnere til Twitter uten en skikkelig gjennomgang, i samarbeid med ADL og andre aktivististgrupper.

– Elon Musks beslut under den senaste månaden har varit oberäkneliga och oroväckande, men detta beslut är farligt och ett hot mot den amerikanska demokratin. Vi måste fråga oss – är det dags för Twitter att försvinna? skriver Jonathan Greenblatt.


Musk på sin side virker ikke bry seg noe særlig, og svarer på sedvanlig vis med en ironisk tweet.

Les også:

Jødiske organisasjoner klandrer CNN for å hvitvaske venstresidens antisemittisme

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.