Elon Musk går til frontalangrep mot George Soros og kaller ham en superskurk etter at sistnevnte dumpet Tesla-aksjer. Nå anklages Musk for å være antisemitt.

Ifølge Dagens Næringsliv har Soros solgt alle sine Tesla-aksjer for 16 millioner dollar.

Soros kjøpte Tesla-aksjene i fjor og har tidligere vært positiv til Musks batteri- og elbilselskap. Tesla-aksjene er nesten halvert i verdi siden toppen i september i fjor.

Musk angriper Soros på Twitter, hvor han sammenligner ham som superskurken Magneto fra filmene X-men.

Da noen antyder at Soros ønsker å forbedre verden fordi han som ungarsk jøde er en overlever av Holocaust, så reagerer Musk sterkt.

DN påstår at det nå florerer konspirasjonsteorier om Soros. Også i Sverige kommer reaksjonene. I Dagens Nyheter skriver Björn Wiman:

Är påståendet att George Soros ”hatar mänskligheten” ett exempel på antisemitism? Utan tvekan. Ett klassiskt sådant, till och med.

Grundlösa anklagelser om ”hat mot mänskligheten” och ”attentat mot civilisationen” är en retorik med djup klangbotten i judehatets historia. Det är alltid judarna, de rika judarna, som vill undergräva det ”riktiga” samhällets stabilitet i syfte att uppnå världsherravälde.

Historien rullar igen. Längst ner i bottenslammet av varje konspirationsteori finns alltid hatet mot judarna.

Dagens Næringsliv er litt mer informert.

Soros er jødisk og født i Ungarn, men han klarte som barn å unngå nazistenes utrydningsleire.

Han ble for alvor legendarisk i finansmiljøet da han under valutauroen i 1992 tjente en milliard dollar da det britiske pundet kollapsen. Han fikk senere økenavnet «the Man who broke the Pound».

Angrepet på det britiske pundet, hans støtte til Antifa og andre voldelige organisasjoner gjennom den såkalte veldedige organisasjonen Open Society, og han sponsing av ultraliberale delstatsadvokater som slipper voldsforbrytere rett ut på gaten er noe av det Soros bruker sine mange milliarder på.

I USA er rettsvesenet til salgs, og George Soros har kjøpt det

Soros har også presset ned valutaens verdi i både Asia og Russland på 90-tallet. Konsekvensene for andre mennesker bryr han seg ikke om, dette har vi på film. Han sier selv at han er en person som har to personligheter: den amoralske og den moralske.

Han har selv uttalt på 60 minuttes at bidro til å konfiskere jødenes eiendom under krigen. Det kan du selv se i denne saken. Det skal dog nevnes at han kun var 14 år på den tiden. Men har var absolutt ikke noe offer for Holocaust.

Man trenger absolutt ikke være antisemitt for å mislike George Soros.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.