Fem personer er sendt på sykehus etter angrepet med det som ser ut til å være et samuraisverd nær en T-banestasjon nordøst i London. Ikke terror, ifølge politiet. En 14 år gammel gutt er død.

Bilder på sosiale medier ser ut til å vise en mann i gul hettejakke med en stor kniv som blir kontaktet av politifolk i Hainault, skriver The Telegraph.

To politibetjenter og flere andre personer skal ha blitt angrepet, skriver BBC. Ifølge London Ambulance Service er fem personer sendt på sykehus. Skadeomfanget er ukjent.

Sadiq Khan, borgermesteren i London, sa at han var «helt knust» over angrepet, mens statsminister Rishi Sunak sa at «slik vold hører ikke hjemme i våre gater».

Et vitne sier han hadde sett en mann «løpe rundt med et samuraisverd» som «knivstakk fire personer etter å ha krasjet varebilen sin inn i et hus».


Metro har lagt ut et filmklipp:

Gjerningsmannen er pågrepet. Han skal være en 36 år gammel mann. Politiet har som sagt allerede konkludert med at angrepet ikke er knyttet til terrorisme.

Wes Streeting, Labour-parlamentariker for Ilford North, sa på sosiale medier:

«En kritisk hendelse har blitt erklært i Hainault. Det er stasjoner og veier stengt. Politiet, ambulansetjenesten og brannvesenet reagerer.

En mann er arrestert. Jeg vil oppfordre folk til ikke å spekulere før detaljene er bekreftet eller legge ut bilder på sosiale medier.»

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.