Angrepet skal ha skjedd da drapsmannen bebreidet en gruppe nordafrikanere for å ha tatt seg en drink under id-feiringen. Det er strengt forbudt i islam å drikke alkohol under ramadan.

En mann er skutt og drept av politiet i Bordeaux etter å ha knivstukket en person til døde og såret en annen.

Angrepet skjedde rundt kl. 19.50 onsdag kveld ved bredden av elven Garonne i den sørvestlige havnebyen, skriver The Independent.

Knivstikkingen var sannsynligvis et slagsmål med ukjent motiv, og er antagelig ikke en terrorhandling, sa en politikilde til AFP.

The stabbing was likely «a brawl with an unknown motive,” with «no terrorist connotation for the moment,” a police source told AFP.

Begge ofrene for knivstikkingen var menn av algerisk opprinnelse, og tilstanden til den skadde mannen er ennå ikke stabil, melder franske BFMTV.

Myndighetene har ikke beskrevet noen religiøs motivasjon for angrepet eller knivmannens religiøse bakgrunn.

Den franske avisen Sud Ouest melder imidlertid at knivmannen skal ha beskyldt sine to ofre for å ha drukket alkohol under hendelsen, som fant sted samme dag som eid al-fitr, høytiden som markerer slutten på den muslimske fastemåneden Ramadan.

Det er strengt forbudt i islam å drikke alkohol under ramadan. Ramadan er en hellig måned der muslimer faster fra soloppgang til solnedgang og er en av islams fem søyler.

For de som ikke er kjent med den muslimske høytiden som også feires overalt i Norge, så handler id-feiringen om å samle familie og venner for bønn, fellesskap, gaver og festmåltider. Det er en tid for glede, takknemlighet og veldedighet, skrev NRK i går.

Det ville vært trist om en slik gledens dag endte med tragedie i Bordeaux.

En mann ved navn Mohamed, som også er algerier, forteller til avisen at han festet med et av ofrene under buen i Bir-Hakeim-porten den morgenen, og at han senere hørte offeret slåss med gjerningsmannen.

Det var vår venn Daoud som ble drept, sa han på fransk i et intervju med Sud Quest. Noen ganger er det knivslagsmål, la han til, men denne gangen gikk det for langt. Vi hadde aldri forestilt oss at dette kunne skje.

It was our friend Daoud who was killed, he said in French in an interview with the publication. There are sometimes knife fights, he added, but this time it went too far. We never imagined this could happen.

En annen øyenvitne fortalte at han hadde sett politiet skyte en mann med kniv i hånden. Påtalemyndigheten i Bordeaux har ennå ikke kommentert saken.

Knivangrepet skjer i en tid med høy sikkerhetsberedskap i Frankrike, som er fire måneder unna å være vertskap for sommer-OL i 2024.

Medier ser ikke ut til å være særlig interessert i denne oppsiktsvekkende saken. NRK viet fire setninger på saken og  Dagbladet TV la ut en video som viser skytingen som de kaller en tragisk isolert hendelse.

Daily Mail skriver at gjerningsmannen hadde bebreidet en gruppe nordafrikanere for å ha tatt seg en drink – muligens fordi de skulle ha fastet under ramadan. Muslimer unngår all mat og drikke under ramadan. Den religiøse bønneperioden ble avsluttet 9. april i år:

‘The attacker had reproached a group of North African people for having a drink – possibly because they should have been fasting during Ramadan.’

Muslims avoid all food and drink during the Ramadan fast. The period of religious prayer ended April 9 this year.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.