Det kristne nettverkets leder, Elisabeth Meling, som selv er transperson, mener helsepersonell har en utdatert og ideologisk forankret mening om kjønnsinkongruens.

– De argumenterer som om det er nytt at noen av oss har mismatch mellom hode og kropp, men det er det jo ikke, sier lederen i den kristne, skeive foreningen til Vårt Land.

Nylig uttrykte helsepersonell i et debattinnlegg i Vårt Land at de er bekymret for det økende antallet barn og unge som søker behandling for kjønnsinkongruens.

De skriver at «barn og unge som søker behandling for kjønnsinkongruens svært ofte har andre psykiske lidelser, og det store flertallet vil falle til ro i sitt biologiske kjønn etter endt pubertet».

Meling mener argumentasjonen deres er utdatert, at den ikke tar hensyn til enkeltpersonene det gjelder, og at den bærer preg av ideologisk forankring.

Florida bebreides for ikke å ha gitt «kjønns­bekreftende omsorg» til rovmorder

– Jeg slet selv med depresjon, angst og selvmordstanker på grunn av ubehaget som kjønnsdysforien ga meg. Det konstante ubehaget var et sant helvete, sier Meling.

Lederen i Skeivt kristent nettverk er tydelig på hva kjønnsbekreftende behandling har betydd for henne:

– Jeg tror ikke jeg hadde vært her i dag hvis jeg ikke hadde fått behandling. Det er livsviktig.

Meling ønsker at kristne ledere i ulike kirkesamfunn styrker sin kompetanse rundt kjønnsidentitet og kjønnsinkongruens:

– Søk til dem som er transkjønnet og ikke-binære, og lytt til erfaringene og historiene, sier hun, og fortsetter:

– Hvem vet bedre hvor skoen trykker enn den som har skoen på?

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.