Helsedirektoratet strammer nå inn på hormonbehandling av norske barn.

Det skriver Dagsavisen i en leder.

Etter at woke tok over, har det vært en stor økning av unge som søker behandling for kjønnsinkongruens, skriver avisen.

Mangel på kunnskap om kjønnsinkongruens knyttet til bivirkningene av hormonbehandling på lang sikt av barn og unge, er stor.

Slik behandling kan også gi irreversible endringer som sterilitet.

Tysk fotball­spiller i unåde etter kritikk av Pride

Flere historier, slik som den til Aleksander (30) har fått flere til å reagere. Han ville skifte kjønn til jente, og etter tre konsultasjoner hos lege og transaktivist Esben Esther Pirelli Benestad ble han henvist til en kirurgisk klinikk i Thailand.

Allerede på operasjonsbordet angret Aleksander, men kjønnsorganet ble operert vekk. Selv sier han at han «trengte hjelp med traumer, ikke kjønn».

Årsaken til ønsket om kjønnsinkongruens kan derfor skyldes mentale problemer og ikke at man er født i feil kropp.

Det er positivt å se at en leder i Dagsavisen i alle fall kan ymte forsiktig frempå om at det kanskje kan være lov å kritisere dette uten at det nødvendigvis må oppfattes som negativt, rasisme eller diskriminering.

Neste skritt kunne kanskje være å stille et spørsmål ved pride-hysteriet, helt uten at det også må oppfattes som rasisme.

Man kan jo alltids drømme om at avisen kunne ha gjort tilsvarende med asylsøkere, men det er selvsagt for mye å forlange.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.