Transideologi har satt sitt merke på den vestlige verden. Det hylles og feires en hel kalendermåned og gjentatte dager gjennom året. Å endre fysiske faktorer for å samsvare med mental forvirring heies fram, samtidig har det i årevis pågått en kamp mot skjønnhetsidealer. Kjønnsidealer er innafor, mens skjønnhetsidealer fyfy. Det kan skade unge mennesker, skal du vite.

1. juli 2022 trådde en ny lov i kraft: all reklame med retusjerte personer må merkes. Med «retusjert» menes følgende:

Med retusjering, menes typisk «photoshopping», filtre og annen form for digitale endringer i et bilde eller film. Det er kun bilder og filmer der kroppens fasong, størrelse eller hud er endret, som må merkes. Forbrukertilsynet

Formålet med den nye loven er å motvirke kroppspress, særlig blant barn og unge, skriver Forbrukertilsynet.

Debatten om idealkroppen, kroppspress og tiltak har gått som en farsott i offentligheten i en årrekke. Det var et problem den gangen vi måtte kjøpe sladderblader for å se paparazzibilder av celebriteter, som mange kanskje har glemt eller for unge til å vite noe om, og det tok stor plass i politikken, medier og sosiale medier med inntoget av blogger- og influensergenerasjonen.

Unge, sårbare mennesker skal ikke utsettes for kroppspress og la seg friste til operasjoner i jakten på det «perfekte.»

Men hva med kroppsdysfori? Hvorfor er det greit å heie fram kroppsdysfori?

Er du ikke av den oppfatning at menn kan bli til kvinner med medikamenter og kirurgi, og være lesbiske mødre, blir du utsatt for politiavhør og risikerer opp til tre års fengsel. Det er uakseptabelt å kritisere transbevegelsen eller å peke på hvor ødeleggende den er.

Det er underlig hvor sårbare unge mennesker er når det snakkes om skjønnhetsidealer, men når det gjelder kjønnsidealer er det fritt fram – i den grad idealet er å lemleste kroppen og gjøre mennesker avhengige av medikamenter på livstid. Men for all del, legg all skam i verden på jenter som velger å operere puppene sine og har en plattform å poste det på.

Mennesket i utvikling 

Min innsikt i kroppsdysfori som psykisk lidelse er begrenset, men som et voksent menneske har jeg god kjennskap til hva det betyr å være ubekvem med og i egen kropp.

Det er en helt normal del av utviklingen vår. De aller fleste går gjennom minst en periode i livet hvor de er ubekvem med egen kropp; spesielt i tenårene. Overgangen fra barn til voksen og alle de fysiske og mentale endringene som hører med, kan være både forvirrende og ubehagelig. I tillegg skal man finne et sted å passe inn, å høre hjemme. Man søker etter noen å identifisere seg med, forbilder, aksept og en plass å passe inn, samtidig som man skal balansere de store endringene man står overfor psykisk og fysisk. Man skal bli et individ, men sulter samtidig etter å være en del av fellesskapet. Det finnes mange gode eksempler på dette, men et bilde kan si mer enn tusen ord:

Skjermbilde hentet fra dotrenetilmarx.wordpress.com 

Hva skjer når et menneske i en slik sårbar periode av livet blir indoktrinert med alskens identitetspolitikk, og da spesifikt at de kan være født i feil kropp?

Ung.no kan vi lese følgende:

Når en person opplever at det ikke er samsvar mellom egen kjønnsidentitet og det kjønnet vedkommende ble registrert som ved fødselen, kan vi kalle dette kjønnsinkongruens.

Noen personer med kjønnsinkongruens ønsker kjønnsbekreftende behandling for å øke samsvar mellom kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk. Kjønnsbekreftende behandling kan innebære alt fra veiledning, og hjelpemidler, til hormonell og/eller kirurgisk behandling. Helsehjelpen skal ta utgangspunkt i hvilket behov personen har.

Bivirkningene av slik behandling må man til Oslo Universitetssykehus for å få greie på, på deres nettsider står det, blandet inn i annen tekst, at hormonell behandling er «delvis irreversibel» og at kirurgisk kjønnsbekreftende behandling er «irreversibel.» Personen, som ofte har hastverk med å endre kjønn (det kommer vi tilbake til), skal også ta stilling til om de ønsker å fryse ned sæd eller egg, dersom de i fremtiden vil ha biologiske barn.

Og det er det. Document har sendt en forespørsel om hvilke bivirkninger OuS opplyser om, men noe svar er ikke mottatt.

Aldersgrensen for kirurgisk kjønnsbekreftende behandling er 18 år, men ungdom kan starte med hormoner allerede når de er 16. Hvor mange i denne alderen vet hva de vil bli når de blir store? Om de faktisk vil ha barn? Hvorfor bekrefter vi overfor sårbare, unge mennesker at det er noe galt med kroppen deres? Kjønnet deres?

Influensere, kjendiser, bloggere og reklame ødelegger altså selvbildet til Kari på 15 og 25, eller 45 for den saks skyld, men å fremme en ideologi som ødelegger kropp og sinn til unge mennesker i en fase hvor selvbildet og kroppen er i utvikling, og med det veldig sårbart, det er greit? Vi snakker om friske unge mennesker, vel og merke.

Delvis irreversibel og irreversibel «kjønnsbekreftende behandling» tilbys unge i en sårbar livsfase. Det finnes nok av historier om de som angrer.

Overlege Anne Wæhre ved Rikshospitalet sier til NRK at mange av jentene som har søkt seg til sykehuset for kjønnsbekreftende behandling er «jenter som alltid har følt seg litt annerledes, litt utenfor de andre jentene. Når puberteten kommer klarer de ofte ikke å passe inn.»

Hva når du hater alt du er fordi du ikke klarer akseptere deg selv, og isteden for å få verktøyene til overleve stormen, tilbys du en «løsning»: du kan bli det motsatte.

Grooming 

Ikke bare dyttes transideologi på oss i politikken, gjennom næringslivet og i skolen, nettet oversvømmes av transideologi, spesielt i sosiale medier.

Ved utgangen av fjoråret publiserte Daily Mail en artikkel vedrørende bekymrede foreldre, som mener barn hjernevaskes til å tro at kjønnsbytte er kult, og det med god grunn:

En analyse av The Mail on Sunday viser at videoer med hashtaggen #Trans har blitt sett mer enn 26 milliarder ganger.

TikTok signerte tidligere i år et partnerskap med Stonewall, den kontroversielle veldedighetsorganisasjonen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, for å promotere dette materialet.

En populær transkjønnet TikTok-influenser, Bella Fitzpatrick, samlet inn £20 000 fra følgere på mindre enn tre måneder for å finansiere privat kjønnsskifteoperasjon.

19-åringen har 700 000 følgere og forklarer overgangsprosessen, inkludert hennes erfaring med å omgå NHS-ventelister.

En annen er Alex Consani, 18, som har mer enn 680 000 følgere. Hun gikk viralt for fem år siden, 12 år gammel, da magasinet Cosmopolitan omtalte livet hennes som transmodell.

En av videoene hennes, sett 2,3 millioner ganger, forteller følgere at de er «en østrogenpille unna en glow up». En «glow up» er en mental, fysisk og følelsesmessig transformasjon til det bedre.

Mer enn en fjerdedel av britiske TikTok-brukere er mellom 15 og 25 år, og barn mellom fire og 15 år som registrerer seg bruker i gjennomsnitt 69 minutter på appen hver dag, ifølge TikToks egne data, skriver Daily Mail.

Kina groomer

TikTok gir altså ikke bare Kina muligheten til å overvåke deg på kryss og tvers av enhetene dine, men de groomer barn og unge gjennom å promotere transideologi via influensene. Barn ser opp til andre og eldre barn, det vet vi, og på TikTok kan sårbare unge som desperat leter etter noen å identifisere seg med og groomes til å bli en del av transbevegelsen.

Spørsmålet er om denne promotering av transideologi er et ledd i Kinas undergraving av USA. Fentanyl dreper 60.000 amerikanere hvert år. Det er krig.

Økningen i antall jenter som ble henvist til Rikshospitalet for kjønnsbekreftende behandling økte fra 11 i 2012 til 154 jenter i 2018. Det er en økning på nærmere 1300 prosent.

Overlege Anne Wæhre ved Rikshospitalet «aner ikke hvorfor dette skjer.»

– Vi har ennå ikke langtidsoppfølging av disse unge jentene, som i økende grad har ønsket å skifte kjønn etter 2012. Hvis disse ungdommene skal tilbys kjønnsbekreftende behandling, står man i fare for å gjennomføre irreversibel behandling grunnet problemer som kanskje ikke er varige, sier Wæhre til NRK.

Wæhre sier til NRK at jentene tilhører ulike kategorier.

– Noen tilhører gruppen som har avvist kjønnet siden de var barn og unge. Men av dem som oppdager ubehag ved kjønnet sitt som tenåringer, sliter over halvparten med alvorlige psykiske lidelser.

– Mange kommer over transverdenen på nett og kjenner seg veldig igjen. Etter det får de et veldig sterkt ubehag knyttet til puppene sine; alt det synlige kvinnelige på kroppen. Ganske raskt etterpå ønsker de å skifte kjønn. Så blir de henvist til oss, sier Wæhre.

Likevel aner hun ikke hvorfor det er en 1300 prosent økning i jenter som ønsker å skifte kjønn. Kan det ha noe med at unge mennesker som er i en transformasjonsfase fra barn til voksen, og i denne fasen er lett påvirkelig av trender, kanskje? Og hvordan har det seg at kjønnsbytte er en trend?

Normalisering av pedofili og overgep 

Grooming forbindes kanskje først og fremst med pakistanske menn som voldtar og ødelegger livene til unge britiske jenter. I årevis har en rekke pakistanske menn groomet og begått seksuelle overgrep i epidemiske dimensjoner på tusenvis av barn i England, og til tross for at myndighetene vet hvor systematisk groomingen gjennomføres og hvem bakmennene er, vil de ikke snakke om det.

Samtidig som barn og unge forvirres med kjønnsideologi, forgår det en normalisering av pedofili på venstresiden. Virkeligheten overgår på mange måter perverse fantasier. Alt er lov i LQBTIs navn.

 

Joe Bidens familie kaller ham «Pedo Peter»

 

Når unge mennesker, eller mennesker med psykiske lidelser, groomes på internett av mennesker med andre lugubre intensjoner, blir det ramaskrik. Og med god grunn. Merkelig nok er det bare grooming til høyreradikalisme som skaper bekymring, med innslag av påhoppere til islamistiske terrornettverk – først da er de ofre for slemme mørkemenn på nett.

Å prakke sex, kjønn og identitetspolitikk på barn og unge gjør dem ikke mindre sårbare overfor voksne mennesker med onde intensjoner, men så lenge intensjonen har støtte i politiske instutisjoner er det fritt fram.

Det haster!

Det som er en gjenganger blant forvirret ungdom som ønsker kjønnsbekreftende behandling, er at det haster. Det må skje umiddelbart, og hvorfor det?

Tålmodighet er en baktalt dyd, kanskje fordi den er den vanskeligste av alle dyder å praktisere, som Sigrid Undset en gang sa.

Både «Tom» og «Daniel» hadde det travelt med å bytte kjønn. Begge er angrere.

Live måtte bli «Daniel» før hun startet på videregående skole. Tomine, som ikke er hennes virkelige navn, syntes ett år var lang tid.

«Daniel», eller i dag Live, kom aldri i gang med kjønnsbekreftende behandling og har i dag barn. Tomine gikk omveier for å komme raskere i gang, men fant likevel ikke svaret på hvem hun var ved på bytte kjønn.

– Tidvis kjentes det veldig bra at jeg hadde tatt makten over kjønnet mitt. Men for det meste var hatet mot meg selv, mot den ufullstendige kroppen min, like stor. Jeg forsto at dette ikke var løsningen.

Tom merket også at folk hadde problemer med å oppfatte ham som en ekte mann.– Det var som å gå fra det ene kjønnsfengselet til det andre. Plutselig måtte jeg være en skikkelig mannemann for å passere som troverdig. Jeg skjønte at jeg ikke var fri i guttas verden heller.

Hvor mange av de som groomes på nettet befinner seg egentlig i denne kategorien? De som desperat søker aksept hos andre, og i seg selv, i en utfordrende tid? Og hvorfor velger de en «løsning» hvor aksepten må knives for?

Den desperate søken etter aksept som trans, er påfallende. Kan det være at individet egentlig har så store problemer med å akseptere seg selv som de er, at det er enklere å forsøke å tvinge andre til å akseptere dem som noe de egentlig ikke er?

– Å bli til det motsatte kjønn så ut til å være den eneste måten jeg kunne bli fri, være så maskulin jeg følte meg, uten at noen dømte meg, sier Tomine til NRK.

Slik ble det ikke. Frihet er ikke en følelse som utelukkende fremkalles av ytre faktorer. Vi kan bo i verdens frieste land og likevel være fanget i hverdagen, tankemønstre og begrensninger. Frihet, slik det her oppfattes, er en følelse og en tilstand du påkaller gjennom indre arbeid. Et arbeid som går over tid. Det finnes ingen raske løsninger for mental helse, det er et kontinuerlig arbeid.

Er det en ting unge mennesker i en transformasjonsfase fra barn til voksen trenger, så er det tid.

Psykiske lidelser 

– Det er en vanlig oppfatning i dag at unge transmennesker sliter med opptil flere psykiske lidelser fordi de er født i feil kjønn. Oppfatningen er altså at når pasienten får rett kjønn, så vil de få det bra med seg selv, sier ungdomspsykiater Riittakerttu Kaltiala til NRK.

Forskningen viser derimot det motsatte.

– Flertallet av dem som begynner med hormoner før de har fylt 18 i Finland, finner ingen psykisk lindring i behandlingen. En liten gruppe får det også verre med seg selv, både fysisk og psykisk, sier ungdomspsykiateren ved Tampere University Hospital videre.

Radikal kroppslemlestelse er ikke svaret på psykiske lidelser, uansett hvor mange regnbueflagg som reises fra offentlige bygninger.

Det hevdes at kjønn er en sosial konstruksjon, samtidig vet vi at det bare finnes to kjønn: mann og kvinne. Kjønnskoden din kan ikke endres.

Og hvorfor skal man operere seg til en av de to biologiske kjønnene når man først skal bytte kjønn? Det er jo så mange av dem? Hva med å bli evnukk, slik som den tidligere fylkeslederen i organisasjonen FRI? Hvorfor oppfordrer man ikke til det? Kan det ha noe med at evnukker ikke produserer kjønnshormoner lenger, og i så måte ikke er økonomisk produktiv for systemet? Altså, det klinger ikke i kassa til Big Pharma når evnukken ikke trenger hormonbehandling.

Samtidig er det få som vil definere hva en kvinne faktisk er. Den amerikanske høyesterettsdommeren Ketanji Brown Jackson kan ikke definere hva en kvinne er, det kan heller ikke professor i kvinnestudier:

Bare kvinner kan definere hva en kvinne er, sies det, til tross for at Matt Walsh møter en hel rekke kvinner i kvinnemarsj som ikke kan definere hva en kvinne er, så hvordan i all verden kan en mann «føle» seg som noe hverken han eller resten av samfunnet aner hva er for noe?

Den sirkulære argumentasjonen er utmattende.

Hykleriet renner over

Kroppspress er fyfy, men er ikke hyllesten av kjønnsbytte en form for kroppspress? Er ikke betalte influensene som fremmer kjønnstransformering bidragsytere til kroppspress hos unge, sårbare mennesker?

Det iverksettes lover mot pynting av bilder, men en ting er helt sikkert: kjønnsbytte handler utelukkende om kropp og utseende, uansett hvor mye de snakker om hva de «føler.»

Transbevegelsen kan oppfattes som en gruppe individer som sliter med selvaksept og som tror løsningen ligger i å tvinge omverden til å akseptere dem for noe de ikke er. Det kan oppfattes som et særdeles trist selvhat, som resten av verden skal straffes for.

Det hele er en form for Gaslighting.

Når man rammer unge folk i en sårbar alder, så er det så fryktelig lett å trå feil. Det skal ikke så mye til for å påvirke unges tanker. Manipulasjon fungerer, bare se på klimabevegelsen.

Det hele er så inkonsekvent at man kan bli matt. Vi har altså lover for merking av retusjering av bilder, men å bytte kjønn er grenseløst.

Man kan lure på hva hensikten med transbevegelsen egentlig er, i og med at dette er politisk villet. Du og jeg betaler for det. At politikere aksepterer kjønnsbekreftende behandling for tenåringer og unge voksne er et svik mot unge mennesker, av historiske proposjoner.

En ting er sikkert, løsningen på kroppsdysfori og kroppspress er ikke å la seg operere eller deprimere av. Er det noe unge mennesker i identitetskrise trenger, om det gjelder kropp eller følelser, er det verktøy for å håndtere følelser og tanker. Livet blir nemlig ikke lettere, man blir bare flinkere til å håndtere motgangen.

Jeg har den dypeste medfølelse for unge mennesker i identitetskrise som føler seg fremmed i egen kropp. Det de trenger er å bli voksne, ikke lemlestet og ødelagt for livet.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.