Flere tusen irer demonstrerte i Dublin mot den økende innvandringen til Irland. Demonstrantene er lei av å bli kalt rasister av de innvandringsliberale kreftene i landet.

The Irish Times skriver i teksten at det var i overkant av 1000 som deltok i demonstrasjonen, men siden denne avisen var en del av målet for demonstrantene,  påstås det at avisen undervurderer antall deltakere.

Dette blir nokså tydelig når det under en video i samme artikkel står at over 2000 deltok i demonstrasjonen. Noen av de som deltok i protestene hevder at langt flere deltok.

Underveis ble det holdt taler hvor myndigheter, fagforeninger, opposisjon og medier ble karakterisert som løgnere og forrædere med «blod på hendene».

En av de som holdt tale var Malachy Steenson, som er en aktivist og ledende medlem av East Wall residents’ group, som lanserte en rekke lignende demonstrasjoner mot immigrasjon før jul.

– We have shifted the political ground.

Steenson understreket at demonstrantene var en grasrotbevegelse, uten ledere og uten formelle strukturer.

Utenfor lokalene til The Irish Times, som ifølge demonstrantene beskriver alle som protesterer mot masseinnvandring som høyreekstremister, holdt Gavin Pepper fra Finglas tale til folkemengden.

Han sa demonstrantene var «lei av å bli kalt rasister», og at de var motivert av å skape trygghet for sine barn, som ikke lenger føler seg trygge i gatene i den irske hovedstaden.

Antallet migranter som ankommer Irland øker kraftig, etter at Irlands justisminister Helen McEntee i fjor ga amnesti til alle illegale migranter som allerede oppholdt seg på den irske øya.

Irland forvandles til et Mekka for illegale migranter

Motdemonstrasjon

Samtidig ble det avholdt en motdemonstrasjon. Grupper som støtter «mangfold» anklaget de innvandringskritiske demonstrantene for å tilhøre ytre høyre og spre «desinformasjon».

Motdemonstrasjonen var organisert av Le Chéile, en organisasjon med et uttalt mål om å promotere mangfold i det irske samfunnet.

Denne gruppens taler fokuserte på hvor viktig det var å hjelpe folk som flyktet fra forfølgelse. De kritiserte myndighetene for å gjøre for lite, noe som bidro til å skape den hatefulle agendaen.

– Vi kan ikke la handlingene til en hatefull minoritet gå uimotsagt, sa Steph Hanlon fra Le Chéile til de rundt 500 som hadde møtt opp.

– Vi kan ikke la dem spre desinformasjon, og piske opp sinne om en krise hvor minoriteter får skylden [for det] regjeringen er ansvarlig for. Vi kan ikke la dem bruke et språk om sivile rettigheter for å presse fram en ideologi som tar sikte på å utslette disse rettighetene, sa hun.

Hun anklaget innvandringsmotstandere for å tilhøre ytre høyre, og mente de utnyttet reelle problemer for å skape splittelse og hat i lokalsamfunnet, og bruke dette som våpen.

– Ytre høyre bryr seg ikke om kvinner, de er ikke bekymret for kvinner eller barn. De bruker denne bekymringen som et røykteppe for å spre hat, sa hun.

Men de som demonstrerte mot den økende innvandringen til Irland nekter for at de tilhører ytre høyre. De beskriver seg som vanlige folk som er bekymret for utviklingen.

En av demonstrantene bar en plakat med følgende tekst:

«We are not far right, but we are right so far.»

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.