Rundt 50 000 skal ha deltatt. En bestemor sa: – Jeg er her for mine barn og barnebarn. Jeg er her for å bevare Irland for irene og vår keltiske rase. Jeg vil ikke at Irland skal bli en islamsk høyborg.

Tusenvis av demonstranter fylte Dublins gater på mandag og marsjerte til ropene «Ut, ut!».

De irske demonstrantene samlet seg for å bekjempe regjeringens innvandringspolitikk mens de marsjerte og viftet med irske flagg.

Washington Examiner skriver om saken, som har fått lite dekning i landsomfattende medier.

– Jeg er her for mine barn og barnebarn. Jeg er her for å bevare Irland for irene og vår keltiske rase, sa en kvinne under demonstrasjonen i Dublin.

– Og for å beholde vår kultur, våre tradisjoner og vår kristne, katolske religion. Jeg vil ikke at Irland skal bli en islamsk høyborg, sa hun, og vi hører desperasjon i stemmen hennes.

Det britiske parlamentet vedtok nylig en lov som tar sikte på å deportere asylsøkere til det afrikanske landet Rwanda, skriver The Examiner.

Migrantene som tidligere var på vei til Storbritannia, ankommer nå Irland for å søke om asyl.

Åtti prosent av asylsøkerne anslås å krysse landegrensen mot Nord-Irland.

Telt, søppel og lukten av urin har vokst fra leirene av migranter som har tatt over Dublins gater og langs byens Grand Canal, skriver The Examiner videre.

Vi har ikke noe sted å gjøre av dem, og det kommer stadig flere. Det er ingen ende på det, sier en ansatt ved International Protection Office til lokale nyheter. Det er et galehus.

I tillegg til afrikanske flyktninger har Irland huset 100 000 ukrainske krigsflyktninger.

Irland ønsker nå å innføre lovgivning for å sende asylsøkerne tilbake til Storbritannia.

Presidenten for Irish Freedom Party, Hermann Kelly, sa at demonstrantene sender et klart budskap om at «Irland er fullt» og at regjeringen bør «huse irene først».

Flere av demonstrantene holdt skilt som sa «Irish Lives Matter» og kilder sier at rundt 50 000 møtte opp for å kjempe for sitt land.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.